Vitali, 8:20 AM

2019. szeptember 19., csütörtök

Sajtkrémes roló

Kategória: sajtos roló. De ettől függetlenül az íze visz mindent, a kisfiam aki sajtos roló fan megdicsért és kérte, hogy máskor is készítsek ilyet. Köszönöm a receptet!


Miután beszereztünk egy csomag rolóformát, kötelező kipróbálni ezt a receptet. Annyiszor kipróbáltam már, hogy mostanra bátran mondhatom, így jó ahogy van.

Kicsit időigényes, a sütés miatt, de garantáltan megéri, mert nagyon finom.

Ha rövidebb csíkokat vágunk a tésztából, nem szükséges a habzsák a töltéshez, elég egy teáskanál is. Nagyon régóta látogatom ezt az oldalt , nagyon sok receptet kipróbáltam és szinte minden sikerült is. Ezt a sajtos roló receptet is már sokszor elkészítettem és nagyon bevált de mint már előttem valaki megjegyezte én a tölteléket fele adagból készítettem el és elég lett. Most Apa kattant rá erre a sütire, amit kolléganője szokott készíteni (tőle van a recept is). Ropogós leveles tészta, lágy sajtkrémmel töltve.


Fantasztikus ízmámor. Nem is lehet összehasonlítani a cukrászdákban kapható túl vajas töltelékkel.

A főzött sajtkrémmel semmi nem veheti fel a versenyt. Elkezdjük főzni, és amikor már kezd forrni.

A darabokat képzeletben felezzük meg, s az egyik felét vágjuk be sűrűn pl. A csíkokat roló sütőkre feltekerjük. Tojással megkenjük, 2fokos, előmelegített sütőben megsütjük, kb.


Figyeljük, nehogy megégjenek. A tojássárgákat a liszttel, a krémsajttal, dkg reszelt sajttal és a tejjel simára keverjük, lassú tűzön besűrítjük. Paprikás-sajtos falatok. Habkönnyű sajtos roló. Hagyományos répatorta.


Krémsajtos tojáskrém Glaser konyhájából. Spenótos rakott krumpli. Fehércsokis sajttorta bodzával. Húsokhoz, tészta ételekhez és süteményekhez is sűrűn használom.


Tippek: − Mélyhűtött leveles tészta helyett friss leveles tésztatekercsből is készíthetjük (a hűtőpultokban keressük). Sajtos roló tojás nélkül. A roládokat jó előre megsüthetjük, konyharuhával letakarva száraz, hűvös helyen, de nem a hűtőben tároljuk, hogy ropogósak maradjanak (akár hétig is kibírják), vagy kihűlés után papírtálcára sorakoztatjuk őket, nejlonzacskóba.


Gyorsan elkészíthető sajtos roló - Ha vendégeket vársz, és nem szeretnél sokat pepecselni a sós süteményekkel, készítsd ezt! A krémet kihűtjük, majd robotgéppel hozzádolgozzuk a margarint. Nem kell attól tartano hogy a krém túlságosan.


Egyszerű sajtos roló recept elkészítése videóval. Első emlékem a sajtos rolóról, még igen kicsi gyermekkoromból származik: Már ovis koromtól. Több tízezer bevált Recept. Diéta, fogyókúra, életmód tanácsok egy helyen! A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk.


A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Reszelt sajtba mártjuk a roló végeit. A krémhez a lisztet a sóval összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és simára keverjük. A kisült tésztát kihűtjük.


Egyik kedvenc gyerekkori nassolnivalóm volt a sajtos roló. Nem volt autónk, sokat várakoztunk a buszpályaudvar várótermében, amiből a szépemlékű utasellátó büfé nyílt. A tésztát hosszában felszeleteljük és a szeleteket habroló formára feltekerjük, majd előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Akkor még nem tűnt fel, hogy milyen büdös van a sok cigifüsttől, mert mindenhol szabad volt dohányozni. Az egyetlen dolog, ami a szemem előtt lebegett.


Ha egy igazán jó házi gyúrt tésztát szeretnél enni, ne sajnáld rá az időt. A következő videós receptünkből az is kiderül, hogy mindössze három alapanyagra van szükséged az elkészítéséhez, szóval komoly költségekbe sem kell verned magad miatta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések