Vitali, 8:20 AM

2016. június 28., kedd

Hangszóró kábel méretezése

Milyen hosszú és keresztmetszetű legyen a hangfal kábel ? A válasz egyszerű: lehetőség szerint minél vastagabb és minél rövidebb. Ha a villamos paramétereket vesszük figyelembe, a kábel ohm-ikus ellenállásának minél kisebbnek kell lennie. Ezt úgy érjük el, hogy minél nagyobb keresztmetszetű és minél rövidebb vezetéket.


A hangszórókábelek szerkezeti felépítése még nem merül ki az eddig felsoroltakban, mivel a gyártók további megoldásokat alkalmaznak az elérhető legjobb hangminőség érdekében. Ilyen például a vezetők egymástól való távolságának pontos méretezése , ami csökkentheti az induktivitást, de növelheti a kapacitást. Itt görgess a reflexcső méretezése részhez, én már kitöltöttem adatokkal, így nézne ki.


Egy hangfalba szerelt hangszóró terhelhetősége több dologtól függ, de ha. A hangszóró kábelek vastagsága egy fontos paraméter, de nem mindig igaz a. LS hangszóró vezeték rézvezetővel, transparent (átlátszó) kivitelben. Erősítő, hangszóró kábel és a hangsugárzó villamos helyettesítő kapcsolási rajza. Azért, hogy érthetőbb legyen, hogy miként hat a kábel az erősítőből kijövő jelre, meg kell ismerkednünk a hangszórókábel villamos modelljével (helyettesítő kapcsolási rajz, RLC modell).


A kábel ellenállása sorba kapcsolódik a hangszóró ellenállásával, és együtt egy feszültségosztót alkotnak. Alapszabály, hogy a hangfalkábel ellenállása nem lehet nagyobb mint a hangszóró ellenállásának az -a. Ekkor a csillapítás kisebb dB-nél.


Hangszóró kábelek több méretben, akár 100m hosszúságig. Ha kábel akkor Kábelvilág! A kábelek és vezetékek népszerű kategóriánk, melyben megtalálja amit keres, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.


Kisfeszültségű vezetékek méretezése. A kisfeszültségű hálózatok feladata a fogyasztók villamos energiával való ellátása. A vezetékek feladatának ellátásában fontos szerepe van az energiaszolgáltatás minôségét, biztonságát és gazdaságosságát meghatározó tényezőknek. A szerelt hangfal kábel kétféle csatlakozóval kérhető.


Az egyik a saru, a másik pedig a banándugó. Utóbbi különösen megkönnyíti és felgyorsítja a bekötés folyamatát, ráadásul védi a kábel belsejét. A dugókból létezik forrasztós és forrasztás nélküli (csavaros rögzítésű vagy krimpelős) is. A Muziker biztosítja, hogy csak magas minőségű és jó értékelésű darabokat kapjon kézhez. Y kabel kell azt hiszem ilyen home theatre kabel csomagban van ilyen.


A DVD es MediaPlayer,hangkatrtya-hoz a csomagban ott volt mindenfele kebel mindenfele csatlakoztatasi lehetoseghez. Uzletben kene legyen Y kabel. Erra a gitar fele ahol a sztereo jack van egy 3mm-es Jack adapter teszel.


Rendelési példa: Pl. Kábelvédők: gégecső rögzítők és idomok, zsugorcsövek, fonott kábelvédő cső, PVC kábelvédő csövek, hasított és nem hasított gégecsövek. Vezetékek terhelhetősége, méretezése A vezetékek megengedett alapterheléséről a régi előírások figyelembevételével.


A villamos hálózatokat méretezni kell feszültségesésre , (melynek szokásos értéke világítási hálózaton , egyéb helyen lakásoknál) melegedésre és mechanikai szilárdságra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések