Vitali, 8:20 AM

2015. október 28., szerda

Térkő vagy beton

Legyen beton , vagy térkő ? Beköltözés előtti utolsó simításként Megrendelőim az épület körüli járdákat és behajtók átalakítását kérték. Cégünk három nagynevő. Vagy Ön szeretne választani a térkövek között?


Ha igen, akkor olvasson tovább, és ismerje meg a térburkoló kövek előnyeit.

Mivel elemenként kerül lerakásra, egy esetleges repedés vagy törésnél, könnyen cserélhető a sérült elem, míg a betonjárda sérüléseit csak macerás, munkával tudjuk helyrehozni. Végezetül, a térkő a lerakást követően azonnal használatba vehető, ezzel szemben a beton kötési ideje hosszabb folyamat. Ha viszont nincs lejtése a meglévő burkolatnak, és tócsában áll rajta a víz egy kiadós eső után, akkor vagy lyukakat fúr a betonba a tócsák közepén, hogy a térkövek alá beszivárgó eső és olvadt hó leszivároghasson a régi beton burkolat alá. Vagy pedig a térkő burkolat hézagait nem fugázó homokkal fogja.


Ezzel azonban a választáskor nem sokra megy, mert a beton térkövek mindegyike ilyen. A térkövek tartóssága. Szebbnél szebb térkő burkolatok várják itt.

A Leier, Semmelrock, Kavics Beton és Frühwald térkövek választékából melyik lesz az Önnek legjobb? Szerintem a beton térkövek maradjanak meg burkolatnak: járdának, autóbeállónak, arra való. Ugyanakkor nem lehet azt mondani egy visszafogott, természetes kő színét utánzó térkő esetében – amit ráadásul szépen is raktak le -, hogy csúnya lenne. Ez, mint sok minden más is a kertben, ízlés kérdése. Nem kell feltétlenül új házat építeni ahhoz, hogy szép és rendezett otthonunk legyen.


Ha a meglévő szürke betonjárdánk nem bírta a téli strapát, felpattogzott, vagy csak egyszerűen megrágta az idő vasfoga, egyszerűen lecserélhetjük számunkra tetszőleges térkő burkolattal. Mit kellene ahhoz tennünk, hogy a beton járdában csalódott vásárlóink ne forduljanak el tőlünk, és a térkő burkolat vonzó legyen számukra? Ezt a kérdést tették fel a térkő gyártáson gondolkodók a gyártmányfejlesztés során.


Fekete földes kemény talajú udvar teljes térkövezéséhez szükséges alá betont is önteni? Ismerősöm szerint a sóderágyra kell kb centi beton , majd rá a homok és a térkő. KK Kavics Beton térkő. Térkő alá kell beton ? A KK Kavics Beton a legmodernebb német gyártási technológiát és a kiváló minőségű magyar alapanyagot ötvözi minden termékében, így a térkő gyártásban is. Azonban fontos tudni, hogy a beton savra érzékeny, ezért csak lúgos kémhatású szereket ajánlunk.


Előzzük meg a díszburkolat sérüléseit. Fedett verandán beton aljzatra Barabás antikolt téglakövet fektetnék.

A végén flex ragasztóval kevert homokkal besöpröm a fugákat és vízpermettel bemosom. Kérjen kedvező árat, és akár órán belül küldjük árajánlatunkat! A beton felület sík, megfelelően simított.


A szegélyt közepes erősségű, közeli betonüzemből rendelt(C1C12), vagy házilag kevert (lapát sóder, lapát cement) földnedves betonba fektetjük és két oldalról megtámasztjuk. Fontos megjegyeznem, hogy a földnedves beton csak megfelelő tömörítés után éri el a jó szilárdsági fokot. Akár a régi idők báját látná viszont a teraszon, vagy a modern letisztultságot az autóbeállón, a Tren Style vagy Standard termékcsaládjaink széles választékából biztosan talál elképzelésének megfelelő térkövet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések