Vitali, 8:20 AM

2015. október 1., csütörtök

Fa lakkozás technikája

A fa , mely egyedülálló bájjal és stílussal bír, sűrűn használt beltéri és kültéri építőanyag. Ha a homlokzati faelemeknek vagy bútoroknak sokáig szeretnénk örülni, megfelelően ápolni kell őket. Ennek egyik módja a lakkozás. A lakkozás önállóan elvégezhető. Kívánságainktól és a festett termék.


Hogy lesz sima a felülete? Vettem obiban natúr fát, csináltam belőle egy asztalt. Lenolajkenécével alapoztam, ás supralux monolakk selyemfény lakkot nyomtam rá egy rétegben. Még nem száradt meg teljesen de érdes lett a felülete, eddig tökjó sima volt.


Ha egy faszerkezetnek, vagy esetleg régi, kopott festékétől megszabadított bútorának szeretne valamilyen színt adni úgy, hogy annak erezete látható maradjon a pácolás, a lakkozás , a lazúrfestés, vagy pedig a bútorolajjal történő kezelés közül választhat. Tehát inkább hígabb politúrral lassabban dolgozzunk, mint sűrűvel gyorsan. Lapozz a következő oldalra, a további részletekért! Minden fa a szöveteiben festékanyagok nyomait tartalmazza, amelyek néha a színezés elsődleges lépéseként megjelenhetnek. Egyedül az eltérő termőhely miatt is előfordulhat, hogy a fa színe ugyanazon a fajon belül is különbözik.


A fa szövetébe ágyazott elszíneződést előidéző anyagok a legváltozatosabb módon. Parketta lakkozása vizesbazisú lakkal. A vékonylazúrok mélyen beszívódnak a fa rostjai közé, kiemelik a fa eredeti erezetét és növelik a fa víztaszító képességét. Machine VT Recommended.


Pórustömítéssel és favédelemmel ellátott tárgyon tartós bevonatot képeznek. A fényezés (politúrozás) technikája. Munkafolyamat leírása.


Nincs az a lakkozás , festés, amely versenyezni tudna a politúrozott bútor szépségével. Sima fánál, amin csak egy réteg festék vagy lakkozás van 120-as szemcséjűvel kezdek csiszolni. A politúrozás lényege az, hogy borszeszben. Az első csiszolás tehát a legkeményebb. Ahogy haladunk előre a munkálatokkal, legyen a vászon egyre finomabb szemcséjű.


Tehát: ha 80-as vagy 120-as szemcséjűvel kezdtünk, az alapozó felvitele után, legyen a következő eggyel. Előnye, hogy nagyon strapabíró, a hőmérséklet változásaira is csak kis mértékben reagál, tehát a ráfestett kép kevésbé repedezik. Hátránya, hogy idővel vetemedhet, sőt zsugorodása miatt elrepedhet.


A fedőfestéket mindig két rétegben viszem fel. A rétegek között, finoman átcsiszolom a felületet. Ha kész, lakkozom, amit szintén ecsettel viszek fel, majd bársonyhengerrel elsimítom. Több rétegben lesz szép a lakkozás.


A helyes lakkozás technikája Mi csajok, mindig nagyobb figyelmet fordítunk a kezeinkre és a körmeinkre, mint férfitársaink. Egyes nők műkörmöshöz járnak, míg mások jobban szeretik maguk kipingálni a karmaikat. Gél lakk használata. A zselés lakk használatának előirt módja. Hivatalos lakkzselé technika.


Azóta magamnak csináltam már meg és ugyanolyan mint amikor körmös csinálja! Hihetetlen jó, nem kell időpontot foglalnom sehova, akkor csinálom amikor gondolom, 3-hétig mindig bírja! A fém hintaágyakkal összehasonlítva ugyanis magasabb szinten vannak, főleg azok, amelyek tömörfából készülnek. A fa ráadásul rendszeres és alapos ápolást igényel. A parketta csiszolás technikája és ezzel együtt a minősége is folyamatosan fejlődik.


A legolcsóbb darabok esetében a. A fejlődést megkövetelik az új lakkok és az igények megnövekedése is a kész munka minősége iránt. Ami kimagaslóan jó csiszolás volt éve az most nem biztos, hogy megfelelne! Ez nagy porral járó munka volt, ami rögzült is a. Azért mondom, hogy lazíts, mert nem véletlenül hagytam ezt a módszert a poszt végére. Arról van szó, hogy ez a legegyszerűbb technika az előzőekhez képest.


Próba kedvéért ezt is érdemes kis fa lapon kipróbálni, begyakorolni, kitapasztalni, hogy Te mit szeretnél elérni és azt hogyan tudod megvalósítani. Az eredményhirdetés után visszamentünk a kemping területére és folytattuk a fahajók szépségében való gyönyörködést és beszélgetést. Rengeteg rendes, hasonló gondolkodású és érdeklődésű ember találkozhatott itt egymással. A hangulat nagyon jó volt.


A viták itt maximum a lakkozás technikája körül forogtak. A festés-mázolás nem egyszerű tudomány, de házilag is szépen kivitelezhető, ha megfelelő technikát alkalmazunk. Festési módszerek, eszközök, biztonság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések