Vitali, 8:20 AM

2019. augusztus 13., kedd

Vékonylazúr vagy vastaglazúr

Vékonylazúr vagy vastaglazúr ? A kültéri fafelületek festése előtt felmerül a kérdés, hogy milyen színű legyen az adott felület illetve, hogy vastag vagy vékonylazúrt válasszunk-e? Ennek a dilemmának a megoldására nyújt egy kis segítséget a következő összehasonlítás. Az eljárást évente 1–alkalommal érdemes elvégezni.


A lazúrra vagy a pácra felhordott lakk minősége, kopásállósága igazodjon a felhasználási területhez.

A legnagyobb igénybevétel a járófelületen történik, padlóra, más erősen igénybevett felületre parkettalakkot használjunk. A lakkozást ecsettel, kefével vagy hengerrel lehet elvégezni. A pác vagy lazúrozás lakkal. Vastaglazúr vagy vékonylazúr ? A megfelelő előkészítésre és felhordásra kényesebb, mint a vékonylazúrok vagy a pácok. A szakszerűen felhordott vastaglazúr esztétikus.


Amennyiben a fa már kezelve volt (festve vagy lakkozva), érdemes eltávolítani a már felkent rétegeket, a lazúr ugyanis csiszolt felületeken. A lazúrok általában fényesek, selyemfényűek, az olaj mattabb.

Az olaj beszívódik a fába, a védelmet belülről biztosítja, nem egy réteget képez rajta, mint egy vastaglazúr vagy egy lakk. A lazúr nem való padlóra, míg az olajat bátran használhatjuk itt is és egyéb fa szerkezeteken is. Van oldószeres és vízalapú vékonylazúr is. Előzetesen kezeljük a fát favédőszerrel (alapózó), amiben gomba és kékpenész elleni adalék van. Tipp: a festést egy év múlva újra meg kell ismételni, majd két-háromévente.


Nagyobb védelmet nyújt, mint a vékonylazúr. Szintén beszívódik a fába, mint a vékonylazúr , de nem olyan mélyen és vastagságának köszönhetően már képez egyfajta védőréteget a fa felületén, így a nagyobb fizikai hatásoknak kitett felületeken inkább ezt az anyagot érdemes alkalmazni. Mikor melyiket használjuk?


Mindkettőt lehet lakkozni? Festés után (pl lazúr)és lakkozás előtt lehet lenolajat vagy faanyagvédőszert használni? Mi a lakkozás menete?


Míg a vékonylazúr matt, a vastaglazúr fényes, csillogó hatást ad a fának és emellett könnyen tisztán tartható. Az oldószeres vastaglazúr áttetsző változata önmagában nem, csak színnel keverve használható. Tartós védelmet nyújt kül- és beltéri ajtók, ablakok vagy kapuk esetében egyaránt.


Ennek segítségével lehet például felismerni, hogy voltál már a weboldalon, vagy pontosabb statisztikát készíteni a látogatókról, de segítenek a marketingben is. Vásárlás: Lazúr árak, eladó Lazúrok. Online boltok, akciók egy helyen az Árukereső árösszehasonlító oldalon.

Olcsó Lazúr termékek, Lazúr márkák. A Lazurán az 1-ben vékonylazúr színválasztéka: Színtelen, Tölgy, Dió, Teak, Mahagóni, Borovifenyő, Paliszander, Cseresznye, Fehér Alkalmazási terület: A Lazurán az 1-ben vékonylazúr mélyen beszívódik a farostok közé, kiemeli a fa eredeti erezetét. Viasztartalma növeli a fafelület víztaszító hatását.


Kártevő rovarok, gombák elleni mérgeket nem tartalmaz. Milesi Hydrocrom vizes bázisú viaszos vékonylazúr XGT és Milesi Hydrocrom vastaglazúr XHT kedvező áron, kiszerelésben. Fa felületkezelő (faápoló, védő) festékek (pácok), parkettalakkok, Milesi termékek. Rendelhet telefonon, vagy webshopon! Szállítási díj akár 3Ft.


Ebből kifolyólag használatuk olyan mérettartó szerkezeti elemeken javasolt, mint amilyenek például az ajtók és ablakok. Ez a lazúr fajta addig biztosít védelmet, amíg a filmréteg sértetlen és összefüggő. Falazúrok vásárlása és rendelése az OBI-nál. A Sadolin Extra kültéri, selyemfényű vastaglazúr óvja és díszíti a kültéri fafelületeket. A vékonylazúr tehát.


Hosszantartó védelmet biztosít az időjárással, valamint a nap UV-sugárzásával szemben. A Sadolin Extra puhafa és keményfa felületek bevonására, natúr vagy már létező sértetlen, áttetsző bevonat festésére ajánlott. Vízlepergető hatású, és kiemeli a fa természetes. A Sadolin Plus selyemfényű, kül- és beltéri, vizes bázisú vastaglazúr.


Puhafa és keményfa felületek bevonására alkalmas. Kiemelkedően ellenáll az UV-sugárzásnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések