Vitali, 8:20 AM

2016. szeptember 19., hétfő

Vékony vagy vastaglazúr

Fő jellemzője, hogy a fába beszívódik – szemben a vastaglazúrokkal –, és a felületen vékony viaszos filmréteget képez, ezért nem gátolja az esetleges repedéseken vagy bütüfelületeken keresztül a fa belsejébe szívódó nedvesség szabad kipárolgását. A repedésre hajlamos elemeket a lehet legnagyobb mértékben ki kell. Vastaglazúr vagy lakkfesték: csak a fő erezet tűnik át. Nagyobb védelmet nyújt, mint a vékonylazúr.


Kültéren használjunk előtte favédő alapozót!

Három-négyévente szükséges újra. Vékonylazúr vagy vastaglazúr ? A kültéri fafelületek festése előtt felmerül a kérdés, hogy milyen színű legyen az adott felület illetve, hogy vastag vagy vékonylazúrt válasszunk-e? Ennek a dilemmának a megoldására nyújt egy kis segítséget a következő összehasonlítás. A jobb minőségű vékony és vastag lazúrok eleve tartalmaznak UV- szűrőt de ezt mindig érdemes leellenőrizni.


Kültéri használatnál az UV és gombavédelem elengedhetetlen, ehhez a lazúrozás előtt vigyünk fel a felületre speciális gombaölőt és ha nincs a lazúrban UV védő, akkor ilyen adalékot is. Mikor melyiket használjuk? Mindkettőt lehet lakkozni?

Mi a lakkozás menete? Az oldószeres vastaglazúr nehezebben kapaszkodik a fába, inkább rétegképző, emiatt és húsosabb volta miatt viszont hatékonyabban védi a fát. A megfelelő előkészítésre és felhordásra kényesebb, mint a vékonylazúrok vagy a pácok. A szakszerűen felhordott vastaglazúr esztétikus selyemfényű bevonatot képez a. A lazúrra vagy a pácra felhordott lakk minősége, kopásállósága igazodjon a felhasználási területhez.


A legnagyobb igénybevétel a járófelületen történik, padlóra, más erősen igénybevett felületre parkettalakkot használjunk. A lakkozást ecsettel, kefével vagy hengerrel lehet elvégezni. A pác vagy lazúrozás lakkal. Ebből kifolyólag használatuk olyan mérettartó szerkezeti elemeken javasolt, mint például az ajtók és ablakok – ami nem mozog.


Falazúrok vásárlása és rendelése az OBI-nál. Vásárlás: Lazúr árak, eladó Lazúrok. Online boltok, akciók egy helyen az Árukereső árösszehasonlító oldalon. Olcsó Lazúr termékek, Lazúr márkák. Közben annyit sikerült utánaolvasnom, hogy a vékonylazúr teljesen beivódik a fába, míg a vastaglazúr a fa felületén hoz létre egy lakkszerű filmet.


Bejárati ajtó festéséhez melyik a jobb? Az ajtót közvetlenül eső sosem fogja érni, mert egy fedett teraszról nyílik.

Esetleg csak napfény érheti. De ha jól tudom vékony. A FACTOR VASTAGLAZÚR felhordása előtt, használata mindenképp javasolt, mert ezzel elősegíti a vastaglazúr tapadását és az így kapott bevonat minősége megfelel korunk legmagasabb elvárásainak. Az első, ami mindenki eszébe jut a lazúr.


Festés után (pl lazúr )és lakkozás előtt lehet lenolajat vagy faanyagvédőszert használni? Valójában ez is festék, ebből is van vizes és oldószeres, én továbbra is a vizeseket preferálom,. Szintén beszívódik a fába, mint a vékonylazúr, de nem olyan mélyen és vastagságának köszönhetően már képez egyfajta védőréteget a fa felületén, így a nagyobb fizikai hatásoknak kitett felületeken inkább ezt az anyagot érdemes alkalmazni. A vastaglazúr már egy “vaskosabb” anyag, ahogy a neve is. Ereszallj deszkát és oromdeszát szeretnék lefesteni ,teljesen új, minimum rétegben.


Az ács a milesit javasolta mondta minimum évig bírja egy festő meg a xyladecort,mert az nagyon jó. Magyar Orvosi Kamara hivatalos honlapja. Tisztelt Kamarai Tag!


A tagnyilvántartó rendszerünkben tárolt e-mail címével, valamint az adóazonosító jelét jelszóként használva jelentkezhet be portálunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések