Vitali, 8:20 AM

2016. szeptember 22., csütörtök

Lakkozott parketta ápolása

Parketta tisztítása, ápolása. A fa még feldolgozott állapotban is „élő” anyag, s a szélsőséges klimatikus változásra – akárcsak az ember – érzékenyen reagál, de mint minden padló, ez is igényel ápolást. A tartós eredmény érdekében óvatosan átkenheted színtelen körömlakkal is, majd egy nagyon finom szemcséjű csiszolópapírral csiszold meg a lakkozott részt, hogy a fénye ugyanolyan legyen, mint a parketta többi részén. A repedéseket mindemellett grafitporral is kitölthete ez az esetleges recsegést is enyhíti.


Annak érdekében, hogy ezt a felületet meg tudjuk védeni, legalább heti egyszer, egy alapos takarítást kell végezni. Ez azt jelenti, hogy alaposan felporszívózunk, majd egy felmosó.

A laminált padló ápolásakor a védőréteget, a parketták esetében a lakkot kell védeni. Fő szabály: Mivel a parketta fából van és a nedvességre tágul nem szereti a vizet, ne mossuk fel! Ma már általában minden parketta lakkozott és éppen ezért a vizes felmosással csak kárt okozunk. Egy nappali- vagy gyerekszobát célszerű a megfelelő fapadló tisztító szerrel időnként feltörölni. Nagyon vigyázzunk arra, hogy a parkettát soha ne áztassuk bő vízzel, hiszen a. Az olajozott és a lakkozott parketta különbségéről szól a cikk.


Kinek a pap, kinek a papné. Könnyen megakadályozhato hogy a széklábak összekarcolják a padló t, és fekete nyomokat hagyjanak rajta. A parketta akkor szép, ha nem éktelenkednek rajta karcolások.

Ragassz kis kör alakú szőnyeg- vagy filcdarabot a szék és az asztallapok lábának aljára, és máris megtetted a szükséges óvintézkedést. A segítségeteket kérem szépen! Nàlunk most egy trehàny kivitelező cég letette a laminàlt parkettàt,viszont ezt követően nem takarta le,és így àllt neki a szobàkat lefesteni.


Amikor nedvesn felmosom,gyönyörű,viszont amikor megszàrad. Kereskedésünkben sokszor elhangzott, már szinte szálló ige ? A szakmai tudásuk mellett az sem elhanyagolandó tény, hogy teszik ezt az. Minden életstílushoz, minden igényhez megtalálhatja nálunk a tökéletes laminált padlót. A kiválasztott padlóhoz illő kiegészítőkkel, így a szegélylécekkel, a lépészaj-csillapítókkal és ápolószerekkel teheti teljessé lakása új kinézetét.


A csaphornyos parketta a padlók klasszikusa. Ez a padló igen kemény igénybevételt is elbír, mivel valódi fából készül. Nem megy ki az évek során a divatból, és nem okoz allergiás tüneteket. A lerakás után ezt a padlót szükséges csiszolni és lakkozni.


Négy felületkezelést kínálunk. Thermo Kőris csaphornyos parketta Ár: 8. Tavaly ilyenkor vágtunk bele a padlófestésbe a nappalinkban. Annak ellenére, hogy nagyon szép hajópadlónk volt, eléggé biztosak voltunk a dolgunkban.


Leginkább azért, a mert a nappalink viszonylag sötét, és szerettem volna világosítani és tágítani a teret azáltal, hogy a padlót is, és a fával burkolt mennyezetet is átfestettük egy világos színre. Frissen lerakott laminált- és vinyl padlót nem szabad azonnal felmosni, legalább két hetet érdemes várni. Közvetlenül a parkettázás után vízzáró tömítőanyagot is alkalmazhatunk, amely az illesztéseknél képződő vékony réseket kitölti.

A víz így még kevésbé tudja károsítani az új felületet. Olajozott parketta ápolása , karbantartása. A mindennapi tisztítás elsősorban portalanítást, porszívózást jelent és gyengébb szennyeződések langyos vízben nedvesített, jól kifacsart ruhával történő eltávolítását. Lakkozott parketták, szalagparketták ápolása A természetes faanyagú padlók felületét többnyire nagy kopásállóságú lakkréteggel szokás időállóbbá tenni. A gyakori nedves, kevés tisztítószert is tartalmazó feltörléssel ugyan a legtöbb.


Ha már túlságosan kopott, fényét vesztett a parketta , akkor bizony igencsak ráfér már a felújítás. Szánj rá egy hétvégét, és csináld meg te magad! Sem a parketta csiszolás, sem a lakkozás nem olyan bonyolult dolog, hogy te ne tudd megcsinálni!


Több féle felületkezelésű padlók vannak, ezekből a lakkozott és az olajozott padlók fordulnak elő leggyakrabban. Ezen az oldalon az lakozott padlók ápolásáról írok röviden. Erősen szennyezett olajozott, viaszolt felületek - parketta , bútor, parafa- és cotto padlók - tisztítására és ápolására. A szennyezett viaszfilm feloldása által intenzív tisztítóhatású, kellemes ilatú, a viaszbevonatot frissítő, visszatápláló, lehelletfinom antisztatikus viaszbevonatot képez. Hasznos tanácsok a felújított parketta szépségének megóvására.


Ne lépjen rá a frissen lakkozott felületre napig! A felület első ápolása 2-napon belül esedékes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések