Vitali, 8:20 AM

2018. augusztus 9., csütörtök

Grillezés fával

A fával való tüzelés több PAH-t eredményez a faszénhez képest, azonban a keményfa használatával jelentősen mérsékelhető a keletkező mennyiség. Az izzítócső igen praktikus a begyújtáskor, de igazán csak akkor a leghasznosabb, amikor pótolni kell a leégett szenet. A klasszikus iskola híveinek ilyenkor ugyanis hosszú ideig kell várniuk, míg az újabb adag szén eléri azt a hőmérsékletet, amin ismét sütni lehet. Nem is beszélve arról, ha szén helyett fával sütünk. Mielőtt áthívnád a barátaidat vagy a kollegákkal lazulnál, olvasd el a tanácsainkat, hogy az élmény az ízek, illatok miatt legyen feledhetetlen.


A grillezés aranyszabályai - Nincs nyár grillezés nélkül.

Az olaj ne csöpögjön a parázsra, a láng ne lobogjon, és keverd te a pácot! Ezért van az, hogy a faszénnek esélye sincs a valódi fával szemben. Szinte bármilyen keményfa jó a grillezéshez, de az örökzöldektől, fenyőféléktől inkább óvakodjunk, mert kormos füstje a terpentinhez hasonló ízeket is hordoz.


A fatüzeléses grillezés merőben eltér a napjainkban hagyományosnak mondott sütögetéstől. Kétzónás grillezés , vagy BBQ-zás: Ha begyulladt a faszén, dobjunk a grill egyik felébe friss faszenet, és húzzuk rá izzó faszenet, majd a húst helyezzük el a túlsó oldalon. Ha a grill fenti nyílása nem középen van, hanem kissé oldalt, akkor a szellőző alá húzzuk a húst, és az átellenes oldalra a parazsat.


Trükkök és tanácsok. A nyárson sűtés A nyárs az egyik legősibb sütési eszköz és szinte kivétel nélkül a húsok sütésére használjuk. Konyhai eljárás szempontjából a sült hús kategóriájához tartozik a végeredmény, de mivel az esetek jelentős részében kemencében végezzük ezt a sütési.

Az RBS a grillezés legmodernebb módja, mivel a grillsütő kerámia égőkkel működik. A készülék oldalán egy grill kád található, amely belobbanás és az odaégést meggátolva elkülöníti a lecsepegő zsiradékot, szószokat és egyéb leveket. A pellet grillsütő bemutató videója után érdemes foglalkoznunk magával az üzemanyaggal is, a pellettel. Ez a természetes faanyagból készült kis tömörített granulátum számos előnnyel bír a normál fával , a gázzal vagy épp a faszénnel szemben a grillezés területén.


De vajon milyen plusszal szolgál egy-egy ízesített. Ebből a cikkből kiderül. A vélemények megoszlanak arról, milyen grillsütővel, milyen parázshőmérsékleten, faszénnel vagy fával , milyen technológiával sütve lesz a legfinomabb az étel – erre minden grillezőnek megvan a saját, bevált módszere. Ahogy arra is, melyik hentestől milyen árut hoz haza – a piacon vagy a henteseknél ma már újra. Nem csak a nyár, a jó idő hívogató a grillezéshez, hanem a frissen beérő és könnyebben elérhető kerti vetemények is.


Ezt a kerti bográcsozót már kiállításokon láthattad. Nagyon dizájnos modern megjelenése mellet törekedtünk az időtálságra. Gázrozsát adunk hozzá gázról is lehet működtetni, de fával faszénnel is használható.


Ez a kerámia Kamado grill, dolgozik szénnel vagy fával , egy nagy sütőrács átmérőjű, cm. Ez Kamado grill kínál több funkciót, mint a grillezés , sütés, füstölés, főzés, vagy csak tartani az ételt melegen. Miután étkezési lehetőség viszonylag távol van, így komoly logisztika volt megoldani a főzésnek nem nevezhető ételmelegítést is. Nem biztos, hogy negatívum, de arrafelé nemzeti sport a grillezés.


Ha nem a Te kertedben, akkor a szomszéd. Grillezés faszén nélkül.

Közvetlen fűtés fával a grillezőlap alatt. A mi termékeink nem gránit- , vagy márvány utánzatok , amelyek magasabb hőmérsékleten megrepednek! Otthonaink fűtése télen szénnel, fával ,gázzal és korszerű brikettel lehetséges,amit áruházaink kínálatában megtalál. Nyáron a kerti grillezés elengedhetetlen eszköze a faszén és begyújtó folyadék. A zománcozott tűztérnek és kialakításának köszönhetően, minimális hőigényre van szükség az ételek elkészítéséhez, továbbá a minőségi anyag hosszú távú tartósságot eredményez, így sokáig élvezheti a multi grillező által nyújtott értékes pillanatokat.


Hogyan grillezzük a bélszínt úgy, hogy belül rózsaszín maradjon? A hírfolyamom tavasz óta tele van grillezős fotókkal. Ahogy kicsit melegszik az idő, az emberek előveszik a kerti vagy a kisebb grilleket, és akár a szabadban, akár az erkélyen sütögetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések