Vitali, 8:20 AM

2018. augusztus 16., csütörtök

Körszoknya szabása

Bookmark the permalink. Derékvonal szabása két rétegben szabott övpánttal. DOLLY fantázianévre hallgató, gumis derekú, két oldalán zsebes szoknya szabásmintához tartozó videó. Akármelyik is a szoknya készítésének célja, mindkettőre tökéletesen.


Címkék: szabásminta varrás.

Ez egy egyszerű, félkör szoknya , könnyen megszerkeszthetitek ti is. A Varróház Blogon feltettem kérdéseket, azzal kapcsolatban, hogy mik azok a problémák, amelyek Titeket foglalkoztatnak varrással kapcsolatban. A legtöbb hozzászólásban azzal találkoztam, hogy a szabásminta készítése jelent gondot. A napokban szert tettünk egy csinos nyári felsőre, de nem volt hozzá passzoló nyári szoknya.


Nem volt más hátra: nyári szoknya varrás, a lehető legegyszerűbben. Ráadásul úgy, hogy azt kezdő varrás tudással is könnyen meg lehessen varrni. Körszoknyát valószínűleg mindenki viselt, aki volt valaha kislány, ez az, amit kiskorunkban királylányszoknyának, vagy pörgősszoknyának hívtunk.

Disney-hercegnőnek, többek között Aurórának, Belle-nek és Annának is ilyen szoknyája van, mert szép az esése, és forgásnál tényleg szépen száll, nem véletlenül kedvelik a rockabilly-sek. Discourse technológiával, a legoptimálisabb megjelení. Kört rajzolni úgy a legegyszerűbb, hogy egy pont körül többször is félbehajtom az anyagot (itt most háromszor, így rétegnyi lett az anyag), és egy mérőszalagot körzőként használok az ívek rajzolásához. A körszoknya az ugye egy kör, aminek a közepén van egy kör alakú lyuk.


Természetesen lehet tovább darabolni (negyedekből, nyolcadokból összevarrni), kinek mekkora anyag áll rendelkezésére. Ezek és az lapon lévő linkek többségében ingyenesen letölthető szabásmintákra mutatnak. Első lépésként mérd le a derékbőségedet.


Az anyagot hajtsd félbe, majd ismételd meg ezt a lépést még egyszer (ahogyan a képen is látható). A kétszer is félbe hajtott anyag egyik csücskéből rajzolj egy negyed kört, amelynek a sugara A. A régi, megúnt darabokat egy-két jó ötlettel fel lehet dobni. Szoknya varrás a nyári ruhatár megújítás jegyében. Régen varrtunk, de ezt most pótoljuk kicsit egy nagyon egyszerű és szuper gyorsan elkészíthető szoknyával, ami nyáron klassz viselet lehet a kislányoknak (vagy akár nagylányoknak is).


Igazából most kétféle szoknya elkészítését is megmutatom, a különbség a rétegekben van. Please watch: WAYS TO WEAR A WRAP SKIRT in 10MIN! HM a világ egyik vezető divatvállalata lett.

Elkészítettem a derékpántot kb 1x cm-es darabot összeszabtam,( a varrásoknál kivasaltam az anyagot) aminek az egyik hosszú oldalán végig beszegtem az anyagot, hogy szép legyen, ezt hajtottam rá majd a szoknya színére, amikor varrtam rá a derékpántot. A szoknya alját elszegtem. Szabadidőmben nagyon sokat varrok. Jelenleg többnyire kutyusoknak kabátokat és pulcsikat.


Viszont szeretnék magamnak is varrni és nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Egy hosszúszoknyát szeretnék varrni kezdésnek. Nagyon jó lenne, ha tudnátok segíteni, hogy hol találok szabásmintákat és várom az ötleteket is!


Szerintem ez a topik nemcsak nekem segíthet. A tépett, vágott csíkokat hosszában, egyenes öltéssel összevarrom, aztán cikcakkolom és a színoldalán dolgozva, a belül lévő varrás ráhagyást a csíknak megfelelő színnel, egyenes öltéssel levarrom. SZB36_hosszu ujju egyberuhaTöltsd le, nyomtasd ki, ragaszd össze, vágd ki, tedd az anyagra és szabd ki. Hogyan készítsd el?


Itt találod a leírását. A ruhának csónak-nyakkivágása van az első és a hátsó oldalon is, rövidebb ujjakkal. A nyakkivágást és az ujjak hosszát is szívesen megigazítjuk kérésre. A világos szatén ruhán, a csipke mintája nagyon szépen kitűnik. Alsószoknyával még elegánsabbá.


Duci lányként én nem értek egyet az előző válaszolóval, tapadós szoknya is jöhet, ha jó a szabása. Ezek a mostanság divatos mell alatt hordott kosztümszoknyák kiesnek nyilván, de pl. Alapszerkesztésként is felhasználható szűkebb vagy több részből szabott szoknya modellezéséhez. A harang és félharang szoknyák szerkeszté.


Imádom a raglan ujjú felsőket, ruhákat. Anyag és színfüggő, de lehet elegáns és sportos is. Amit szeretek benne, hogy szépen kiemeli a vállakat, különlegessé teszi az összhatást, és elsőre össze nem illő anyagok is remekül tudnak mutatni egymással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések