Vitali, 8:20 AM

2016. április 22., péntek

Tapéta vagy festés

Akkor biztos felmerül Önben is a kérdés, hogy tapéta vagy inkább festék legyen-e a falon. Az alábbiakban erre keressük a választ. Noha a lakás kifestése időigényes feladat, némi ügyességgel szobafestő nélkül is.


Melyek a festés előnyei? Köszönöm a választ #128578; Amint kipihenem a szoba felújítást ( tapéta leszedés, falkaprás, alapozás, glettelés, csiszolás, glettelés, csiszolás, alapozás, festés , takarítás, laminált padló lerakás), már neki is állok ennek a mintának.

A lakásfelújítás vagy átalakítás számos nagy döntéssel jár. Ilyen az is, amikor választanunk kell, hogy tapéta vagy festék díszítse a falakat. Nem könnyű kérdés, azonban mivel a fal meghatározza a helyiségek hangulatát, érdemes megfontolni a választást. Tarts velünk, mert ezúttal ebben leszünk segítségedre! Ahogy tapétaragasztó jobbra - nézd meg a videót alább.


Festés van szüksége: egy henger, egy árok ( vagy bármely tartályt elhelyezett hengerrel), ecset, maszkoló szalag, kapacitás hígítására festékek és polietilén (védelme bútorok és egyéb elemek). Fessünk vagy tapétázzunk?

Hogyan kell kiszámolnunk az anyagköltséget? Ebből a videóból kiderül. Csatlakozz hozzánk a faceboo. A régi tapéta eltávolítására többnyire akkor van szükség, ha új tapétára szeretnénk a régit váltani, vagy eltávolítása után a falfestés mellett döntünk. A régi, vékony és még viszonylag jó állapotban levő tapéta ugyan szerencsés esetben az átlapolások eltávolítása és e részek átglettelése után akár.


Ha az üvegszálas tapétacsíkok felrakását övetően a ragasztó már tökéletesen száraz, az üvegszálas tapéta felülete bármilyen akril, latex, vagy diszperziós falfestékkel átfesthető, mint a Flutex, Unik, Levis Latex vagy a Harmoni Mix. A festés során ügyeljünk arra, hogy a festék teljesen fedje be minden egyes réteg. Fuchs Dekor családi vállalkozás. Tisztasági festés árak.


Otthonod falfelületeinek dekorálása, legyen az festék vagy tapéta , merőben átalakíthatja a lakás hangulatát és stílusát. Egy kevés fényforrással rendelkező, rideg szoba rögtön. A festés költsége több tényezőn is alapszik, azon túl persze, hogy munkadíjat kell fizetnünk, ha nem mi magunk végezzük a munkálatokat. Először is a festék egyszerűsége, a szín exkluzivitása és a kiszerelés nagysága is meghatározza az árakat. Népszerű, hiszen ma a tapéta nem csupán falburkoló termék, sokkal inkább faldekoráció, a lakberendezés divatcikke.


A felhasználók inspiratív, vagy éppen nyugalmat árasztó, de mindenképpen az ízlésüknek, hangulatuknak megfelelő lakberendezési megoldásokat keresnek.

A mai tapéták tökéletesen. Festhető tapéta van a falon, de még így is sok rajta a csúnya lyuk ami fúrás után maradt, így azt gondoltam, egyszerűbb lenne megint tapétázni a tapétára. Tapéta vagy festés ? A festés vagy tapétázás dilemma új építésű lakásokban merül fel leggyakrabban.


Amikor átvesszük az alapvakolattal előkészített falakat, nekünk kell eldöntenünk, mi kerüljön rájuk. Vannak egyértelmű helyiségek (pl. a fürdőszoba), ahová nagyrészt csempe kerül vagy nem való a tapéta. Máshol nehezebb a döntés.


A natúr tapétával megegyező anyagú, két vagy több színnel mintázott, vagy mintázással teljesen fedett tapéta. A tapéta öregedése a mintázatnak köszönhetően csak hosszabb idő után következik be, illetve válik láthatóvá. Viszonylag jó minőségű papírból készül.


A papírtekercseket egy réteg. A tapéta kényes felületű - bár vannak modern megoldásokkal készültek, a legtöbb tapéta nem vízálló, így ha baleset éri, szinte biztosan nyoma marad. Ez különösen igaz a bőrhatású, vagy selyem tapétákra.


Továbbá ha erős napsugárzásnak van kitéve, a színek fakulása látványos lesz rövid időn belül. Ha most tapéta van és festeni szeretnél, akkor kérdés, hogy milyen a fal alatta. A panel lakásokban gyakran vannak apróbb lyukak és egyenetlenségek a falon.


A tapéta elfedi ezeket a hibákat, de festés előtt a falat tükör simára kell glettelni mert akkor már minden apró hiba látszani fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések