Vitali, 8:20 AM

2015. november 25., szerda

Rosetta kő

A rosette-i kő (ismert még rosettai kő néven is) egy sötét gránitdarab (néha helytelenül bazaltként említik), amely egy ősi szöveg három fordítását nyújtja a mai kutatóknak: egyiptomi démotikus írással, görög nyelven és egyiptomi hieroglifákkal. Rosetta Stone is the best way to learn a foreign language. A Rosette-i kő Fotó: classconnection. Mint kiderült, a töredék valójában egy sztélé nagyobb darabja.


Ptolemaiosz Epiphanész uralkodása idején, i. A rosette-i kő – melynek jelzője a Rashid városnév francia alakjából ered – az elmúlt két évszázad során valóságos fogalommá vált a tudományos zsargonban, ám a lelet a maga nemében egyáltalán nem számít egyedülállónak.

Pierre Bouchar a Napóleon egyik katonája, tudomásul vette ezt a parancsot, amikor a Rosetta közelében található erődön találta a közel négy láb hosszú és másfél láb széles bazaltkőt. This investigation follows on from my previous researches called the Bantu Rosetta stones. I have also included relevant books for references.


Therefore cognates are those words that derive from a single earlier common. Rosetta fordítása a magyar - angol szótárban, a Glosbe ingyenes online szótárcsaládjában. Böngésszen milliónyi szót és kifejezést a világ minden nyelvén. Some of these cookies are essential to the operation of the site, while others help to improve your experience by providing insights into how the site is being used. Antebellum Southba, ahol Rufus Weylin, az ültetvényes tulajdonosának fia életét menti.


Ha valamelyik cikkből kerültél ide, arra kérünk, lépj vissza, és pontosítsd benne a hivatkozást , hogy ne erre az egyértelműsítő lapra, hanem közvetlenül a kívánt jelentésre mutasson!

Contextual translation of rosette i kő into English. Human translations with examples: rosetta stone. A rosette-i kő (ismert még Rosetta kő néven is) egy sötét gránitdarab (néha helytelenül bazaltként említik), amely egy ősi szöveg három fordítását nyújtja a mai kutatóknak: egyiptomi démotikus írással, görög nyelven és egyiptomi hieroglifákkal.


Rosetta is an American post-metal band from Philadelphia, Pennsylvania incorporating elements of post-hardcore, shoegazing, drone, post-rock, avant-garde and ambient, with influences as diverse as Neurosis and Isis, My Bloody Valentine, Frodus, and Stars of the Lid. Egyiptom visszakérné a rosetta követ. A legnagyobb, körülbelül méter (1láb) átmérőjű, egy kis mélyedés peremén ülő helyzetben van. Any source of information crucial to interpreting.


London Kalauz az első számú magyar nyelvű információ forrás a Londonba utazók vagy London iránt érdeklődők számára. Nemcsak a turistáknak biztosít naprakész információt, de akár az ott élő magyaroknak is szolgál érdekes és hasznos olvasni valóval. A London szívében található múzeum egyike a világ legnagyobb, az emberi történelemmel és kultúrával foglalkozó múzeumainak.


A virtuális séta keretein belül meg lehet látogatni a Nagy Bíróságot, megtekinthető az ősi Rosetta-kő és az egyiptomi múmiák. Bár a gyűjtemény millióra rúg, az interneten 1műtárgyat. Mikrovéséssel a kihaló nyelvekért - A következő évszázad folyamán a ma beszélt nyelvek nagy része várhatóan kihal, ezért egy alapítvány Rosetta Project néven nyelvarchívumot készít az örökkévalóságnak.


Paranormális jelenségek bejegyzései legnagyobb_földalatti_város témában. A kő , papír, olló, gyík, Spockot Sam Kass, egy internetes úttörő hozta létre a klasszikus kő , papír, olló játék továbbfejlesztéseként. Rock - Paper - Scissors- Lizard-Spock was created by Internet pioneer Sam Kass as an improvement on the classic game Rock - Paper-Scissors. Ez alapján tudták megfejteni az egyiptomi hieroglifákat.


Eredetileg egy francia katona, Pierre-Francois Bouchar találta a Napóleoni háborúk idején.

Jan This Pin was discovered by Sharon Avina. Már gyűjtött adatokat több mint 376kulcsszavak. Ez lehetővé teszi, hogy végre mélyreható kulcsszó elemzés, hogy érdekes bepillantást, a kutatás versenytársak.


Ez a csomag hozzáférést biztosít a felkínált nyelv bármelyikéhez. Függetlenül attól, hogy van-e viszket a hollan hindi vagy héber tanuláshoz, azonnal elkezdi. The Kensington Runestone is a 202-pound (kg) slab of greywacke covered in runes on its face and side. Would you like to always look as professional and up-to-date? We have created a browser extension.


It will enhance any encyclopedic page you visit with the magic of the technology. A londoni British Museum Múmiák és a Rosetta-kő többek között egy átlátható tér-idő vonalon. A New York-i Solomon R. A történet például már nem az a mocskos, földhözragadt sztori, mint amit megszoktunk, hanem átment urbánus fantasyba: a Lee testvéreket egy jósnő – vagy inkább jósbanya – a három Rosetta-kő nyomába küldi.


Noha az első pálya még New Yorkban játszódik, utána világkörüli út jön: Kína, Japán és Olaszország rejti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések