Vitali, 8:20 AM

2020. április 29., szerda

Térkő lerakás házilag

BAUHAUS Online-Videoworkshop Informatív, szakszerű és kompetens. Videoworkshopunk segítségével perc alatt hasznos információkra tehet szert, amelyek meg. A lerakás közbeni rajta járástól csúsztak lefelé a térkövek. Hiába van a térkövön távolságtartó, az alsó térkövek közti rés csaknem teljesen eltűnik a rajta járástól.


Elrontottam valamit, vagy ez. Megkülönböztetünk vízzáró és vízáteresztő rétegrendet.

Ha a térkövezés házilag készül, akkor az anyagdíjakkal és munkagép költségekkel kell számolni. Ha a térkő lerakás egy kőműves brigád feladata lesz, akkor munkadíj, anyagdíj és munkagép költségeink lesznek. A térkő felőli oldalon úgy támasszuk meg, hogy a térkő vastagsága alatt 2-cm-el legyen a támasztó beton teteje, hogy ne legyen akadály majd a térkő rakása során.


A másik oldalról, ahova nem megy térkő ennél magasabbra is felvihetjük a jobb támasztás érdekében. Az alsó képen ennek a folyamatnak a bemutatását is. A térkő nem azért süllyed meg, vagy esetleg nem azért törik el egymás mellett több darab, mert maga a kő rossz, hanem az ágyazat nem megfelelő, vagy nem megfelelően lett tömörítve. Szintek, valamint a burkolandó felület kimérése.


Szegélyezés építése (előre gyártott szegélyelemekből) ebben a fázisban javasolt. Az ágyazati anyag felhordása, elterítése (kőzúzalék – mm-ig).

Térkő lerakása - első lépés. Ezt követően jöhet a talaj kiemelése, ami hasonlóan egyszerű feladat, mint a kitűzés, tehát eddig bárki el tud jutni különösebb szakértelem nélkül. A térkövezés első lépéseként tűzzük ki a területet, ahová a térkő kerülni fog. Ez nemcsak azért lényeges, mert többféle színben és formában kaphatók ma már ezek a burkolóanyagok, hanem azért is, mert minden méretnek megvan a maga funkciója.


Ennek a tömörítésnek szerepe van abban, hogy a térkő ne süllyedjen meg a későbbiekben. A murva ledöngölése után kezdjük meg a tükör kihúzását, max. Sokszor nem akarjuk újra tervezni a kertünket, csak a korábban épített, felpattogzott és megrepedezett beton járdára szeretnénk húzni egy új burkolatot térkőből. Gépkocsi bejáróhoz, járdához, kerti utak készítéséhez.


A térkő lerakás betonra gyakran felmerülő kérdés a kertjüket burkolni akaróknál. Hasznos tanácsok a rétegren alap kialakítás stb. A szegélyt közepes erősségű, közeli betonüzemből rendelt(C1C12), vagy házilag kevert (lapát sóder, lapát cement) földnedves betonba fektetjük és két oldalról megtámasztjuk.


Fontos megjegyeznem, hogy a földnedves beton csak megfelelő tömörítés után éri el a jó szilárdsági fokot. A legjobb megoldás, ha egy szakembert kér fel ennek megválaszolására, de ha a térkő lerakás házilagos kivitelezése mellett dönt, akkor a meglévő ökölszabályok, illetve a tapasztalat alapján is kitűnő megoldások születnek. Kertjében a térkő lerakás minták kialakításának csak a fantáziája szabhat határt.


Sokan házilag is elkészítik betonból a gyeprácsot. Burkolatához kiválasztotta már a térköveket, és meg is vásárolta? Ha igen, akkor a térburkolat lerakása következik.


Házilagos térkövezésnél mindenképp érdemes utánanézni a térkő lerakás lépéseinek. Ebben a cikkben is ehhez talál segítséget.

A KK Kavicsbeton különféle szegélykő elemeket kínál a viacolor burkolatok. Térkövezés – viacolor lerakás – térkő burkolat fektetése. A leirt árak Nettó tájékoztató jellegű irányárak és nem tartalmazzák az anyag árakat és a ÁFÁ-t! Az ár kialakulása számos összetevőtől, körülménytől, terület méretétől, annak földrajzi helyétől, a talaj minőségétől, lerakandó burkolat fajtájától és egyéb más tényezőtől függ. Manapság a térkő számít a legesztétikusabb és legszebb megoldásnak – sokan a térburkolás alatt magát a térkövezést értik.


Az alábbi rövid leírással a térkő lerakásához a “viakolorozáshoz” nyújtunk egy kis segítséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések