Vitali, 8:20 AM

2019. július 1., hétfő

Sátortető beépítése

A tetőtér beépítése a ház értéknövelő felújításai közé sorolható. A tetőtér-beépítéshez szükséges magas tető kialakítása lapos tetőből is viszonylag egyszerűen kivitelezhető, ám még egyszerűbb, ha a sátortetős háznál az addig padlásként funkcionáló rész szerkezete, fedése megmara és csak belső munkákat kell végezni a lakhatás érdekében. Magastetős házban a tetőtér beépítése a legegyszerűbb megoldás. Nem kell alapterületet növelni, mert a szükséges tér már adott.


Az építészeti megformáláson kívül néhány fontos építésügyi előírással is tisztában kell lennünk, akár új tetőteres ház, akár utólagos tetőtér-beépítésre vállalkozunk. Budapest és vonzáskörzetében családi házak építését és lakásfelújításokat vállalunk, kőműves és ácsmunkákat, de akár teljes generálkivitelezést elvégezzük.

Erre mutat megvalósult példát a 39. Az itt látható tető tulajdonképpen kontyolt nyeregtető — nem is kívánjuk sátortetőnek nevezni —, de mivel a tetőtér beépítése során éppoly gondot jelentett padlásterének szűkössége, mint egy sátortető esetében, itt láttuk indokoltnak a bemutatását. Ha a család gyarapodása miatt kinőttük a lakásunkat, akkor mind családi mind társasházaknál kézenfekvő megoldás lehet az élettér bővítésére a tetőtér beépítése. Ez jóval olcsóbb megoldást jelenthet, mintha új házat vagy lakást vásárolnánk.


Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy egy ilyen beruházás levezénylése cseppet sem egyszerű és az építkezés. Egy 100nm-es családi ház padlásának ( sátortető) beépítése mennyibe kerülne? Teraszt is szeretnék kialakítani, de úgy, hogy az a padlás területében legyen, és nem kilóg - Válaszok a kérdésre.


Kontyolt és összetett fa fedélszerkezetek. Eddig a különböző fedélszék-típusokat egy nyeregtető ré­szeként, alaprajzi és hosszmetszeti részlettel mutattuk be.

Terasz beépítés, kerti teraszok vagy teraszbeépítés a megoldás, ha van egy tágas, de kihasználatlan terasza, terasz beépítés kiváló anyagokból, garanciával. Terasz beépítése előnyös lehet akár kerti virágok átteleltetésére, vagy egy olyan helyiség létrehozása, amit használni lehet télen nyáron. Bátran kijelenthetjük, hogy kis hazánkban nincs olyan ember, aki ne látott volna még Kádár-kockát!


Ez az épülettípus, amit a négyzetes alaprajz és a sátortető jellemez, az 50-es években kezdett elterjedni, és sikertörténete a 80-as évekig tartott. Manapság ismét nagyon közkedvelt lett, hiszen jól átalakítható. A kellő körültekintéssel, kiváló anyagokkal végzett szigetelési munkák és a korszerű technológiával készült tetőablakok beépítése 2-kategória energiahatékonyság javulást eredményezhet.


A sátortető ugyanis beépítetlen tetőtérnél sokak által választott megoldás. Sátortetőnél ugyan nincs sok hely a tetőn, erre azonban nem is igazán lesz szükség, ha a tetőt például csak tárolásra, az éppen nem használatos holmik elhelyezésére szeretné használni. A tető precíz megtervezése során sok apró részletet kell figyelembe venni: milyen formájú tetőt fedünk – sátortető , félnyeregtető, kontytető, nyeregtető vagy egy más tetőtípus?


A fedőanyag kerámiából vagy betonból legyen? Speciális termék szükséges, vagy megfelel a CREATON széles alapválasztékának valamelyik. Csak a megfelelő nyomószilárdságú, tömbhabosított vagy formahabosított expandált polisztirol hőszigetelés (EPS), illetve extrudált polisztirolhab hőszigetelés (XPS) hőszigetelő anyagok beépítése javasolt. Pincefal szigetelés Itt nem csak a hőszigetelésre kell koncentrálni.


Elsősorban olyan anyagok javasoltak a pincefalak. Generálkivitelezés, ingatlan kulcsrakész átadása. Családi házak, társasházi lakások, üzletek, irodák felújítása, átalakítása, korszerűsítése. Cégünk egyaránt nyújt építőipari szolgáltatásokat a lakosság és a közületek részére. Komplett épület-építmény kivitelezését, de kisebb építmények (faházak, garázsok, sufnik, gépkocsibeállók), valamint tetőszerkezetek, zsaluzatok építését, továbbá javításokat és alvállalkozói részmunkákat is vállalunk.


A félreértés általában abból adódik, hogy sokan azt hiszik, minden beépített tetőtér manzár de nem, hiszen a beépíthetőség százaléka különböző.

Pár példa: kontyolt nyeregtető és sátortető esetén a legkisebb arányú hasznosítás jöhet szóba. Nyeregtető és félnyeregtető esetén jelentősebb alapterület.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések