Vitali, 8:20 AM

2017. március 15., szerda

Kapart vagy dörzsölt vakolat

Kapart hatású vakolat felhordása. Fontos megemlíteni, hogy ezt az anyagtípust nem kell kaparni, mint a hagyományos, kapart vagy citlingelt kőporos vakolatokat. Végső megjelenésében azonban megközelíti ezek hatását.


Anyagösszetételében, színválasztékában, viselkedésében és műszaki tulajdonságaiban, felhordásában. Kötőanyaga módosított akrilát diszperzió.

Igen elterjedt a dörzsölt vagy kapart hatású vakolat is, itt a végső struktúrát az anyag dörzsölésével. Főleg az erősebb színeknél szembetűnő a különbség. A pótlólag készült anyag és az első szállítmány színe között színárnyalati különbség lehetséges. Olcsó eladó új és használt dörzsölt vagy kapart vakolat.


Mindkettő ugyanazt tudja, csak a felvitelnél a kapartat egy szerszámmal visszafelé húzzák és bizonyos mintába fog így a vakolat kinézni. Semmi funkcionális különbség nincs köztük, ez csak dekor. A vakolat struktúrája, felülete lehet gördülőszemcsés, ebben apró golyócskák biztosítják a kívánt hatás elérését.

Ismert még az úgynevezett roller vakolat is, itt a kívánt mintát hengerrel. Sakret kültéri homlokzati vakolat kiváló színtartó képességű bevonat mm, mm, mm-es szemcsenagyságban. A homlokzati vakolat struktúrájában választható dörzsölt , illetve kapart jelleggel.


Színválasztásához kérem tekintse meg a gyártó katalógusát, melyet letölthet. Dörzsölt vakolat : a vakolat felhordását szemcsevastagságban, rozsdamentes glettvassal végezzük. Eldolgozását kemény műanyag simítóval körkörösen, vízszintesen, vagy függőlegesen végezzük.


Az utólagos hőszigetelés akció 5cm vastagságban díszvakolat struktúrával forgalmazzuk, 5mm kapart , 2mm dörzsölt. A szórt-simított, a. A bekevert zsákos vakolat felhordási technológiája a vödrös előre kevert homlokzati vakolatoktól nem különbözik. Ez a munkafolyamat nagy gyakorlatot igényel, ezért itt a munka megkezdése előtt javasoljuk a próba felhordást.


A vakolat tömörítését és a struktúra kialakítását kemény PVC vagy plexi simítóval javasoljuk végezni. Homlokzati vakolat Terra 5mm kapart. A Terra homlokzati vakolat kiváló tulajdonságú,könnyű felhordású,környezetbarát,természetes alapanyag tartalmú gazdaságos díszvakolat 5mm-es szemcsenagyságban. Gördülőszemcsés vakolat esetében a folyamatos szemcseelosztásban “hiány van” – kimarad egy rész – és bejön helyette néhány durvább szemcse.


Azt, hogy a vakolat színtartó legyen, mindenki elvárja. Akár jó minőségű egy vakolat akár rossz, a homlokzaton lévő vakolatot.

A különbözõ szemcseméret változatos, kapart és dörzsölt (gördülõ) struktúra kialakítását teszi lehetõvé. Alkalmazási terület: Épülethomlokzatok, falfelületek, továbbá egyéb kül- és beltéri vakolt és betonfelületek bevonására, díszítõ. POLI NEMESVAKOLAT 1. De milyen alkotókból is áll a kőporos vakolat és miként lehet az alapvakolatra felhordani? Nos, az ilyen vakolatok alapanyagát mész, mészhidrát vagy mészpép, cement, különféle szemcsenagyságú kőpor, és a bevonat színezésénél a hozzákevert porfesték alkotja.


A felhordás módjától függően változik az alkotóanyagok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések