Vitali, 8:20 AM

2016. január 15., péntek

Lambéria lakkozása

Megtalálható a ház majdnem minden helyiségében, lambéria , padló, bútor, vagy más berendezési tárgy formájában. De kültérben is gyakran alkalmazott építőanyag. Ahhoz, hogy a fa megőrizze eredeti színét, mintáját, de tisztíthatóbb és a vízzel szemben ellenállóbb legyen lakkozni kell. Annie Sloan festékkel csizolás és alapozás nélkül festheted át a rég megsárgult lakkozott lambériád.


Természetesen nemcsak zöldre!

A Nemiskacat Láványműhelyben segítünk, ha. A fa lakkozása nem egy bonyolult művelet, bizonyos alapvető előkészületek azonban elengedhetetlenek. Lejárt a biztonsági időkorlát! Már hetek óta meg akarom írni ezt a posztot, mert amióta kitettem a gerendaházat, amin dolgozom, legalább egy tucat kérdést kaptam lambéria festéssel kapcsolatosan, ha nem többet… Szóval ideje leírni, összefoglalni mi merre mennyi.


Lambéria lakkozása A régi fényezés eltávolítása időigényes, de a frissebb, világosabb lambéria a lakásod kedvenc helye lehet. Tippek: Fess egy vékony réteg festéket a lambériára. Ha kicsit elvonatkoztatunk az emlékeinkben élő hagyományos felhasználásától, és kicsit újra gondoljuk, dizájnos eleme lehet otthonunknak.

Ha a homlokzati faelemeknek vagy bútoroknak sokáig szeretnénk örülni, megfelelően ápolni kell őket. Hogyan szokták festeni a lambériát? Válaszok a kérdésre.


Ha önerőből csinálod érdemes még lent átkenni , főleg ha sok szeget használsz és nem klipszet, igencsak összekoszolod , meg a csiszolás is könnyebb lent. A lambériát nem festjük :) Ezt a szakában mázolásnak hívják. A bútor lakkozása előtt távolítsa el róla a gombokat és a fogantyúkat.


Ezeket külön lakkozza, mielőtt visszaszereli őket a helyükre. A kétkomponensű és cellulózlakkokat gyorsan kell kenni. Laposan tartott ecsettel, szaporán hordja föl a lakkot. A vastaglazúr már egy “vaskosabb” anyag, ahogy a neve is mutatja.


Szintén beszívódik a fába, mint a vékonylazúr, de nem olyan mélyen és vastagságának köszönhetően már képez egyfajta védőréteget a fa felületén, így a nagyobb fizikai hatásoknak kitett felületeken inkább ezt az anyagot érdemes alkalmazni. Nem szaba hogy a lambéria görbe, vagy víz által károsodott legyen. Kérjen árajánlatot egy vállalkozótól, mielőtt eltávolítaná az eredeti fényezést, talán jobban megéri lecserélni, mint újrafényezni. Hajópadló lerakása házilag.


A hajópadló manapság újra kezd divatba jönni, hisz természetes, harmonikus hangulatot varázsol lakásunkba. Ráadásul a padlóburkolatok közül a fenyő hajópadló rendelkezik a legjobb hőszigeteléssel, így ha mezítláb rálépünk, nagy különbéget tapasztalunk a hajópadló és más burkolatok, például egy laminált parketta között.

Lambériaház - Svéd import fa teraszburkolat , lambéria , hajópadló, gyalult deszka, szegő lécek, fa alapanyagok áruháza Veszprémben. Az ár függ a kezelt fafaj nedvszívóképességétől és a kiszerelés méretétől. Számolni kell azzal, hogy puhafáknál akár kétszer akkora mennyiségű olaj fogy, mint keményfáknál. Kerítés festés: deszka vagy vaskerítés festés. Kisebb ezermester munkákat is vállalunk, hogy ne keljen másik szakembert hívnia.


Nagyon nagy vonalakban: - először durva csiszolóval leszeded a régi lakkréteget - több menetben finomabb - közepes szemcseméretű - csiszolóval egyenesre és homogénre csiszolod (ne legyenek dúrva ill. kevésbé durván csiszolt részek), először az egyik irányban, majd rá merőlegesen a következőt. ZSÍRTALANÍTÁS Ez a bútor nem tudom, milyen utat járt be, de nem lennék a helyében. Kb annyi vastag sárga undorító zsír-féleség volt az egyik oldalán, mint egy balatoni büfé fritőzének a tetején. Két éve írom ezt a blogot.


Körülbelül, másfél éve pingálgatom a bútorokat, kezdetben csak a magam örömére, mostanában pedig másokéra is. Egyre több levelet kapok különböző kérdésekkel és egyre kevesebb időm van megválaszolni ezeket a leveleket egyenként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések