Vitali, 8:20 AM

2016. január 27., szerda

Fafajták fűtőértéke

Your guide to navigating SLA performance management with data you can trust. Drivers available same day. Huge Range Of Fluorescent Tubes. UK Next Day Delivery!


Kőrisfa – A legjobban égő fafajták egyike, úgy a láng, mint hő szempontjából. Ha szükséges frissen kivágva is használható tüzelőfaként. Körtefa – Jó hő- és kellemes illatforrás.


Lucfenyő – Túl gyorsan ég el, és sok szikrát szór szét. Magyal – Jól ég, ha ki van szárítva. Mogyoró – Jó a fűtőértéke. Egy tüzelőanyag fűtőértéke az a hőmennyiség, amely kg tüzelőanyagból kinyerhető olyankor, ha a füstgázzal együtt távozó víz gőz halmazállapotban hagyja el a berendezést. Fafajta: Fűtőérték: Jellemző sajátosságok: tölgy: 99: lassan ég, kitűnően izzik: kőris: 92: lassan ég, jól izzik: juhar: 91: jó láng: nyírfa: 89.


A fának annál nagyobb a fűtőértéke , minél több gyantát és lignint tartalmaz. Mivel a fenyők több gyantát és lignint tartalmaznak mint a lombfák, kw. Mivel a lombos faanyag sűrűsége nagyobb mint a fenyőfáé, a vastagfa. A következő táblázat a fedés anyagaihoz hozzárendeli azokat a meredekségeket, amelyek­kel a tető és a fedés elkészíthető.


TÜZELŐANYAGOK FŰTŐÉRTÉKE. A fafajták közül a keményfák alkalmasak inkább tüzelésre, így a bükk, a tölgy, az akác, a gyertyán. Kg alternatív tüzelőanyag felel. A biogáz: könyv a biogázról mint megújuló, alternatív energia Az alapanyag minősége, mennyisége, az alkalmazott technológia (2. táblázat) és a saját hőigény nagymértékben befolyásolja azt, hogy milyen termék(ek) előállítását érdemes megfontolni.


Ugyanolyan fűtőérték érdekében a száraz fából kevesebbet kell eltüzelnünk,. Tűzifa fűtőérték táblázat. Az -os nedvességtartalmú frissen kivágott fa fűtőértéke csupán fele egy. Kitűnő tűzifa bármely típusú kandallóhoz vagy kályhához.


A keményebb típusú fafajták alkalmasak inkább tüzelésre, ilyen a bükk, a tölgy, az akác és a gyertyán. Ezeket a fajtákat akkor használjuk, ha csak fával szeretnénk fűteni. Ha vegyes tüzelést (szén és fa) alkalmazunk, megfelelő lehet nyár, éger és a kőris is.


A puhafák nem alkalmasak tüzelésre, így például a. Az egyes fafajták sűrűsége (fajsúlya) különböző, ezért jelentős különbség van például egy azonos súlyú fenyő és egy akác farakás mérete között. Ugyanaz másképpen megközelítve: fafajtától függően akár jelentős különbség is lehet két, azonos méretű és szárazságú farakás fűtőértéke között. Az erdei fenyő fűtőértéke : 16.


Hosszabb tárolást igényel, mivel lassabban szárad ki. Mivel égés közben sistereg, legyen teljesen száraz, hogy elkerüljük a. A tölgy ideális kályhákhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések