Vitali, 8:20 AM

2019. december 20., péntek

Vályogtégla

Sikerét az alapanyagok elérhetőségének, egyszerű felhasználásának és időtállóságának köszönheti. Szalai Zoltán – Jakab Gergely. Ismert még a nádszövet közé döngölt vályogfal is.


A nyugati keresztény európai országokkal szemben – ahol a kezdetektől fogva elterjedését a kő- és téglaépítkezés. Akusztikailag kiváló, testsűrűsége. A vályogtégla környezetbarát, természetes építőanyag.

Kellemes, egészséges belső légállapotot teremt. A formákból kivett téglákat napon szárítják meg. KIÉGETETLEN tégla, BIOTÉGLA, VÁLYOGTÉGLA B30-as méretű, kiszárított, KIÉGETETLEN – vályog tégla szerű! Belső vízmentes helyen lévő válaszfalak építé.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A Földtégla Bt egyedi gépek gyártásával, földtégla ( vályogtégla ) gyártó gép bérbeadásával foglalkozik. Egyedi gépeink között kiemelten foglalkozunk a földtégla gyártó présgép gyártásával.


Megoszlanak a vélemények a vályog falak szigetelésével kapcsolatban. A közhiedelemben az áll, hogy a vályog remek szigetelő már önmagában is, és nincs szükség még extra szigetelésre.

Gyártásához nagyságrendileg kevesebb energiát kell felhasználni és előállítása során elhanyagolható széndioxid keletkezik a hagyományos építőanyagokkal összehasonlítva. A falakat kezdetben csak agyaggal simították, a meszelés később terjedt el. A cserép héjalás csak a legutolsó időkben terjedt el, illetve felújításkor.


Vályogtégla alulról Akár helyszínen is gyártható hornyolt, préselt üreges vályogtégla , amelyből tartófal is építhető hagyományos cementes habarccsal beépítve, a téglakötés szabályai szerint. ForrásTégla vályogvakolat és vályogtégla Építőanyagok Földházak, bioházak Élő Házak A korszerű földépítés Nyugat-Európában Biofalu (Máriahalom) Ökoház. A kisebb méretű téglákból falazott vályogtégla falaknál ez adott, mert a téglák között sok a fuga. Ha nem így történt, vagy a téglák nagy méretűek, akkor utólagosan kell kimélyíteni a. Az iparilag gyártott építőanyagok előfutára, az égetett tégla közvetlen előzménye a vályog, melyhez sosem kellett költséges téglaégető, alapanyagához mindenki könnyen és olcsón hozzáférhetett, készítése könnyen elsajátítható volt. Ezért részesítették előnyben őseink a vályogtéglát és a döngölt földfalat, ezért volt a legelterjedtebb építőanyag.


Károsanyag semlegesítő képessége mellett kiemelkedő a páraszabályozó hatása. A vakolat alkalmas közvetlen felhordásra minden égetett agyag (kerámia), lágyfarost lap, nád és nem utolsó sorban régi és új rakott, vert vagy kézivetésű vályogtégla falazat felületekre. Beton- és pórusbeton (Ytong) felületekhez szintén. Csak utána kezdjük el a vályogtégla falazást! Az igazi garancia a vevőim 1-os megelégedettsége.


A javítás vert fal esetében a repedés vályoggal való kitöltését, vályogtégla fal esetében újrafalazást jelent a sérült szakaszon. A padlás javítása: a régi házak padlásait általában sárral burkolták. Ha csak itt-ott vannak repedések, az pelyvával vagy szalmával kevert sárral „betapasztható”. Sárba falazva teherhordó és belső válaszfal építhető belőle, ami több generációt is kiszolgál.


Az épület külső dréncsövezésével.

Hozzájárulok, hogy a Central Médiacsoport Zrt. Sokszínű Vidék hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések