Vitali, 8:20 AM

2016. március 28., hétfő

Bordás tengelykötés

A bordás kapcsolat csak lineáris irányú elmozdulást tesz lehetővé. Elfordulás ellen a bordás kivitel nyújt biztosítékot. A csúszó alkalmazás folyamatos kenést igényel. Bordás tengelykötés. Nagyobb igénybevételek esetén alkalmazható a bordás tengelykötés.


A bordás hüvely lehetővé teszi a kardánút hosszának szabályozását a bordástengellyel összeépítve. Ezen felül a bordáshüvely és a bordástengely lineáris mozgások megvezetését is elláthatja. Barázdafogazatú bordástengely-kötés A szerszámgépekben és a közlekedési gépekben igen elterjedten használják a barázdafogazatú tengelykötést. Gyártása az egyenes profilú bordástengely készítésével azonos. Raktáron lévő darabok listája.


Az Ön által kiválasztott termékből az alábbi táblázatban látható darabok vannak a raktárunkban. Kérjük adja meg, hogy ezekből milyen hosszú terméket szeretne. Ennek megfelelően számítsuk ki bordástengelyt terhelő felületi nyomást és számítsuk ki az ébredő nyírófeszültséget, majd vessük össze a megengedett maximális nyírófeszültséggel. A bordáskötés hatásmechanizmusa A nyomatékátvitelre alkalmas alakzáró kapcsolatot a tengelyből kimunkált és az agyba nyúló bordák (4-db) is létesíthetnek.


A bordás tengelykötés t tengelyirányú metszeten a tengely egyszerűsített jelképes ábrázolásával, ill. Az ábrán a kötés két elemét látjuk, a bordás tengelyt és a hozzá tartozó bordás. Cégünk ipari, mezőgazdasági és autóipari ékszíjak széles választékát kínálja.


A DIN szabványos bordástengely 1m és 2m-es hosszban biztosítható. A bordástengely segítségével, az egymástól távol lévő tengelyek is könnyen összeköthetőek. Részletes technikai információkat a fenti letölthető katalógusokban talál. Szabványos barázdafogazat megadása rajzjellel és méretekkel. A terhelés iránya általában mer leges a csapszeg tengelyvonalára, igénybevétele palástnyomás és nyírás.


A viszonylag nagyszámú fog miatt a palástfogazatú tengelykötés nagy és lökésszerű csavaró terhelések felvételére alkalmas. Forgásirányban finomabb szögbeállítás lehetséges, a bordás tengellyel összehasonlítva kisebb a tengely gyengítése is, így átmérőben kisebb és rövidebb a kötés. Sajátosság a fogoldal.


A fogasszíjhajtás a csúszásmentes hajtások közé tartozik. A termékek alapanyaga lehet gumi, vagy poliuretán. Legutóbbi termékcsoportok.


Tengelykapcsolók kardáncsuklók bordástengelyek. Kérdezzen a termékcsoport szakértőjétől! Amennyiben kérdése van a termékekkel kapcsolatban, kérem keresse fel a lente. Ismerje a műhelyrajzok fajtáit és jellemzőit, követe. A mérnöki munka során nélkülözhetetlen térlátás, térszemlélet kialakítása, fejlesztése.


A térbeli ábrázolás és a grafikus kommunikáció technikáinak megismerése. Az alakkal záró (alakzáró) kötés kötőelemmel vagy a kötésben részt vevő alkatrészek kialakításával jön létre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések