Vitali, 8:20 AM

2018. február 1., csütörtök

Mdf lap tulajdonságai

Míg a forgácslapok esetében a lapszabászat során kipattanó legkisebb elem egy forgács nagyságú, addig az MDF lap esetében egy porszem nagyságú. Az MDF - lap (angolul: Medium-density fibreboard ) közepes térfogat-sűrűségű farostlemez. Alapanyagát általában tűlevelű és lombos fák, rostfák, erdei aprítékok, valamint faipari hulladákok adják. A natúr HDF- lap farostokból áll, amelyeket műgyanta hozzáadásával és hő segítségével préselnek össze. MDF : Közepes sűrűségű farostlemez ( Medium Density Fibreboard ), mely farostokból áll, amit műgyanta hozzáadásával és hő segítségével préselnek össze.


Száraz eljárással készül, ezért mindkét oldala sima, felületkezelhető, ez a farostlemeznél szélesebb felhasználást tesz lehetővé.

MFP lap tetőszigetelésre, darabolásra, díszítőanyag Egy ház, ami több generációt is túlél – ez minden család álma. Az MFP panelek segítségével ez az álom valóra válhat, mivel ellenállnak a napfénynek és az esőnek, az alaptalaj rezgéseinek, a szútámadásoknak, vagy a fiatalkori bolondozásoknak is. Az MDF szó jelentése: Middle Density Fiberboard - közepesen sűrű farostlemez. Az MDF lap gyártása megegyezik a faforgácslapéval, de ennél a terméknél az alapanyag részecskenagysága sokkal apróbb, ezért a lap anyaga sokkal sűrűbb, nehezebb és homogénebb.


OSB 3-as faháncs lapok tulajdonságai , felhasználása, minősége: Tulajdonságok: kopásálló, víztaszító, időszakosan vízálló. Az MDF - lap minden szempontból értékesebb, mint a faforgácslap, hiszen szilárdsági mutatói jóval kedvezőbbek, felülete kiváló, szerkezete homogén, élei marassál jól megmunkálhatóak. Az MDF lakkozható, festhető, fólia, furnér jól ragasztható rá.


Szekrény-előlapok, fiókelemek, polcok, irodabútorok, asztallapok kialakítására alkalmas. Sokan meg azzal a kérdéssel, hogy mi a különbség a bútorlap és az MDF között, illetve hogy miért nem gyártunk több terméket tömörfából.

A hajlítható MDF lap hátrányainak kiküszöbölésére használandó anyag. Jobb a csavarállósága, stabilabb önhordó szerkezet alakítható ki vele, szebb, egyenletes ívű felületet kapunk az ívre eső kedvezőtlen fényviszonyok mellett is. A MDF megjelenése a színesre lakkozott felületek lehetőségét indította el a bútoriparban. Ennek eredményeképpen rendkívül éles vágott éleket kaptunk, melyek. Közepesen tömör farostlemez - MDF A közepes sűrűségű farostlemez ( MDF ) nagyfokú szilárdsággal rendelkezik, natúr vagy felületkezelt állapotában szívesen használják fel bútorok készítésére és lakberendezési célokra.


Alkalmas egyedi élprofilozásra vagy felületi megmunkálásra. The keys to making a sound MDF joint Spread a slightly thicker coat of glue than usual for an MDF joint. The porous edge is exposed on the bottom piece, and it soaks up quite a bit of glue. A homogén anyagú hordozó, az MDF biztosítja, hogy a PerfectSense Gloss felülete sima és kifogástalan legyen.


Ez az új magaslatokba emeli a fényvisszaverő tulajdonságát, és egyfajta luxus megjelenést biztosít, amit korábban csak üveg vagy akril használatával lehetett elérni. Medium density fibreboard ( MDF ) is a versatile wood-based panel with good machinability. MDF has a consistent structure and density and a very smooth surface. This makes it suitable for route lacquered and painted finishes. A NYPAN-ban mindent megtalál ami a bútorkészítéshez kell, sőt.


Natúr faforgácslap. Laminált faforgácslap. Furnér és furnérozott termékek. Egyéb laplemez termékek.

Felépítés: Az OSB (Oriented Strand Board) három rétegű, irányított forgácselrendezésű speciális. Másik megoldás lehet a glettelő anyag használata, bár ettől enyhén matt színű lesz a végeredmény. Mindkét esetben fontos, hogy az összes oldalt kenjük le és várjuk meg, míg teljesen megszárad az OSB lap felülete. Amennyiben az alapozás színe eltér a véglegestől, az alapozó réteget olaj bázisú színező festékkel. A HPL síkragasztás, az az eljárás, amikor a HPL lapokat présben ipari körülmények között a bútorlapra, MDF -re, rétegelt lemezre felragasztják.


A HPL síkragasztás folyamata azonban ennyire nem egyszerű, hiszen a HPL egy nagyon kemény anyag, és szerkezetét tekintve úgy van gyártva, hogy egyik oldalon van a színe, és a színével ellentétes oldalára hajlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések