Vitali, 8:20 AM

2018. február 7., szerda

Aluminium forrasztás

Vojkovics Ferenc kipróbálta, alumínium csíkokat forrasztott össze, és szakítógépbe fogva tesztelte a forrasztás szilárdságát. Időtállóságáról pedig még csak annyit, hogy olvasónk egy. Tehát szó sincs forrasztásról. Igaz, hogy a felületek összeragadnak, de ugyan ezt tudja a pillanatragasztó, vagy bármely más erősebb ragasztó is. Ez inkább ragasztás, mint forrasztás.


Arról nem is beszélve, hogy a forraszanyag sokkal puhább mint az alu, tehát azt a rudat egy laza mozdulattal le lehet tépni az alulemezről.

Az alumínium forrasztás második módszere az, hogy a közvetlen forrasztás előtt a felületet (lemezt vagy drótot) a legegyszerűbb galvanizáló egységgel előfőzni kell. Azonban könnyebbé teheti. Csavarja le a forrasztási helyet egy csiszolópárnával és néhány csepp telített réz-szulfátot alkalmazzon rá. AL 3és AL 4pálcákkal végzett alumínium forrasztás , gyorsan és egyszerűen, kiváló minőségben.


Az aluminium forrasztás a legnehezebb műveletek közé tartozik, mert használható jó F. Megnevezés, kontakt alu – paszta ( aluminium vezetékhez). Az SWegy műszaki folyósítószer a fémek többségének forrasztásához, alumínium kivételével. A készletben van ml forrasztópaszta is.

Many translated example sentences. Az ábrán: alu forrasztás a munkahőmérsékleten. Mi lesz az alu forrasztásnál az alumínium-oxiddal?


A felületen kialakult AL2Oréteg egy kemény, de vékony hártya. Az Alu-Forr egyedi ötvözetének köszönhetően, hevítés hatására az oxidréteg pórusain behatolva, azonnal elkezd ötvözetet alkotni az alumíniummal. Alumínium forrasztás otthoni körülmények között. Az Aluforr 3forrasztóanyag speciális forrasztási területekre lett kifejlesztve: spiáter, illetve az alumínium és ötvözetei. Dúralumínium, Al-Mg, Al-Si stb.


A „hagyományos” lágyforrasztással szemben, messzemenően szilárdabb és rugalmasabb kötést alkot. Aluminium forrasztás magasabb szinteken. Speciális forraszaink elsősorban alumínium és ötvözeteinek javítására alkalmasak. Az alacsony olvadáspontú forraszok nem igényelnek különleges szerszámokat, sem ismereteket.


A legtöbb esetben a bonyolult előkészítés is elkerülhető, mégis szilárd és biztos kötést hozhatunk létre. A forrasztás technológiája az évek során elég sokat fejlődött. Az AL-3típusú alumínium forrasztóanyag egy általánosan jól használható anyag,A legtöbb forrasztási feladat ellátására alkalmas.


A 6--os vas- aluminium -ötvény igen erős és kemény, de az -os, habar kezdetben. A megtisztított anyagot 260fokra kell. A szakemberek tanácsot adnak a forrasztás helyének téglával vagy homokkal történő tisztítására, por eltávolítása nélkül, de közvetlenül az olvadt gyantát alkalmazzák, majd egy forrasztópálcával dörzsölje meg, erősen nyomva egy hegyet.

Ez segíteni fog a rózsaszín alkalmazása előtt kialakított vékony film. Nos, biztosan olvasott már a weben külömböző előmelegítéssel és tisztítással próbálkozó megoldásokról. FluxCool alu forrasztó pálca szett adatai 6db forrasztópálca a csomagban, hossz: 2mm, átmérő: mm 1db folyatószer, FluxColl paszta injekciós. Ha jól tudom létezik már olyan.


Nem kell áram az alu hegesztéshez, csak egy hőforrás, ami lehet propán-bután vagy oxigén-acetilén gáz! Fém-fém kötés - 1 fém ötvözet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések