Vitali, 8:20 AM

2017. július 20., csütörtök

Tetőszerkezet építése

Tűzifatároló építése házilag - Building a firewood storage DIY - Duration: 27:30. A tető építése nem azonos a tetőfedéssel. Ezután a tetőszerkezet megépítése következik, majd ezután jön csak a tetőfedés.


Egy új tető építése alapos kalkulációt igényel. Mind a tetőszerkezet , mind a fedőanyag, mind pedig a tetőfedő szakember munkadíja befolyásolja a tetőkészítés költségét. Hiszen egyik tető sem hasonlít a másikra, így minden tetőépítés és tetőfelújítás külön kalkulációt igényel, hogy az építtető maximális tervezési biztonságot tudhasson magáénak.

A projekt a tetőszerkezet építésével folytatódik, valamint az épület belsejében a szakipari szerelési munkákat végzik el. Halad a sportkomplexum megközelítését megkönnyítő Etelka sori körforgalom kialakítása is. A közműkiváltások mellett a Tápai utcai ágán is dolgozik a kivitelező. Kimagasló szakismerettel, precizitással, palatető felújítás akár bontás nélkül, palatető szigetelés, tetőfedés, és teljes körű tetőfelújítás. Fő profilunk a Könnyűszerkezetes házak építése ,szerkezetépítés és tetőfedés, ács munkák.


A faházak építése a gerendaház technológián kívül történhet a könnyűszerkezetes technológiát alkalmazva is. A könnyűszerkezetes házak, amelyeket még nevezni szokás készház-, gyorsház-, szerelt házaknak, napjainkban egyre több helyen fordulnak elő. Emiatt a fában szegény országok építőipara alapvető nehézségekkel kénytelen szembenézni, de hazánk a szerencsésebb régiók közé sorolható.


A tetőszerkezet alapvető anyaga ma is ugyan az, mint évezredekkel ezelőtt: a fa.

Tetőszerkezet építésénél több alternatíva áll rendelkezésre: lehet fémből és fábó (ácsolt, szeglemezes) is. A fémszerkezet az igazából a nagy csarnokokra jellemző, de létezik olyan készház megoldás is, melynél minden szerkezet (még a tető is) fémből készül el. Választáskor figyelembe kell még venni, a tetőtér, padlás hasznosításának igényét is. Ha a megkérdezett szakember tanácsára úgy dönt, hogy a meglévő tető helyett újat épít, akkor többféle tetőszerkezeti megoldás közül választhat.


A választását nyilván jelentősen befolyásolja majd az egyes megoldások kivitelezésének a költsége is. Az tető építése közben lettek behelyezve a tetőablakok, a szellőzők, a hófogók és a villany és tetőantenna fogadásához a fémoszlopok. Tetőépítés, tetőszerkezet építés , tetőfedés, tetőfelújítás, bádogos munkák, tetőépítés előtetővel, tetőszerkezet építés látszó szarufavéggel is, tetőtériablak. A fedélszéket, a tetőtartó szerkezetét úgy kell megtervezni és méretezni, hogy a tetőhéjazatot és a hóterhelést elbírja, ugyanakkor az oldalról ható szélnyomásnak is ellenálljon. A hagyomá­nyosan épített lakóházakban a legtöbb fedélszék még ma is ácsmunkával készül.


Egy télikert formáját befolyásolja az alaprajza, homlokzatának formája és mérete, de elsősorban a fedés kialakítása. De az épület stílusa, amihez tervezzük, és a funkció, amit be kell töltenie megmutatja, hogy ,milyen az ideális forma és esztétikus kialakítás. Az összeállítás darukkal történik, a modern technológia rendkívül gyors munkavégzést tesz lehetővé.


Az árak csak tájékoztató jellegűek. Kötelező érvényű árajánlatot kizárólag helyszíni felmérés alapján készített költségvetéssel adunk, ennek díja a munka nagyságától függően minimum 5. A hatalmas tetőfedő anyagok közül a fa külön szegmenset foglal el. Ha a fejlesztők előtt nem vették komolyan, ma egyre inkább találkozhat otthon egy fából készült tetővel. A cikkben a különböző fából készült tetőfedésekről beszélünk.


TartaloA fa tetőszerkezet gyakorlati és tartóssága Tűzveszély Fa tetőszerkezet gyártása A fából készült tetőfedés. Fázisos tetőszerkezet.

A tetőtéri tetőszerkezet elvégzéséhez az építészeknek szükségük van némi tapasztalatra ezen a területen. A szokásos tetőfedélzetektől eltérően a tetőtéri tető építése saját kezűkkel valamivel bonyolultabb a szögletes ablakok tetőszerkezete és a korcsolyák törött felépítése miatt. Alap esetben a szarufákra Bramac párazáró fólia kerül, melyet ellenléccel rögzítünk a szarufákhoz, a cserép fogadására tetőléc kerül rögzítésre, melynek távolságát a cserepek mérete határozza meg. A szarufák mérete, kiosztása statikai tervek szerint. A magastető szerkezeti részei a fedélszerkezet és a héjazat.


Az utóbbi szintén nem lesz témája fejezetünknek, de minden megoldást ennek alárendelten kell kialakítani, mivel a tető védelmi szerepét a héjazat látja el. Nincs is jobb, mint eltölteni néhány kellemes órát egy csodás tájra néző, stílusosan kialakított, komfortos és tágas teraszon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések