Vitali, 8:20 AM

2016. február 3., szerda

Díszléc gérvágás

Nem állítom, hogy a legszakmaibb leírást kapjátok tőlem, ami a gérvágást illeti. Nem vagyok asztalos, sem mesterember, fogalmam sincs, hogyan csinálják a “nagyok”, ezért csak azt mutatom meg, hogy én mit maszatolok gérvágás címszó alatt. A gérvágás a pontosan negyvenöt fokos szögben vágást jelenti.


Figyeljetek a díszléc mintázatára is, hogy az is passzoljon, minden irányban! A Fanni holker díszléc egy középméretű stukkó, vele azonos mintázatú, de tőle kisebb Fanni holker díszléc , és nagyobb méretben Fanni holker díszléc.

Első (buktató) a sarkok kialakítása. Persze elméletben ez egyszerű, hiszen csak le kell vágni ferdén a hungarocell díszléc végét, majd felragasztani a falra, és kész is! Csakhogy ez nem így működik. Mivel a díszléc íves kialakítású, nem olyan egyszerű a sarkot kivágni.


A síkot nem a léc hátulja, se nem az eleje. Díszléc totál kezdőknek ;) szerszám és gérvágás nélkül, szilóval és rag. A díszléc két felragasztandó felületének elméletileg 90°-os szöget kellene berázni.


Amennyiben az Önnél lévő típusok szemmel láthatóan nem felelnek meg, akkor a következő dolgot tudom ajánlani: kérje ki a beépítést végző mester véleményét a díszléccel kapcsolatban, esetleg egy szálat meg is lehet próbálni.

Extra nagy kivitel! Vágható díszléc méret (gérláda belső mérete): 1mm x 2mm! A gérvágó láda alkalmas minden típusú kültéri és beltéri léchez, vágástípusok: egyenes vágás, ferde - rézsútos vágások - fokos vágás (külső és belső sarok - gérvágás ). A holker díszléc olyan díszítőelem, amelyet belső térben a mennyezet és az oldalfal találkozási pontjához ragasztanak.


Polisztirol sarokléc, nikecell szegőléc, hungarocell szegélyléc néven is ismert - egyfajta dekorációs szegélyként helyezkedik el a sarokban. A belső téri holkerlécek sajátos hangulatot adnak a falnak, hiszen az egykori gipszstukkók megjelenését. Külső sarkok, kiugrók leszabásánál a gérvágón az előzőre ellentétes irányú átlót kell használni.


Vegye figyelembe, hogy itt a belső sarkokhoz lefűrészelt díszléc leeső részével gérvágás nélkül folytathatja a munkát. Ellenőrizzük a falon a díszléc illesztésének pontosságát, majd hordjuk fel a lécre a ragasztót. A díszlécet a csapózsinór vonalán nyomjuk a falra és a mennyezetre.


Az elemek közötti és a fali hézagokat töltsük ki ragasztóval. Nedves szivaccsal a felesleges ragasztó 1-percen belül könnyen letörölhető. A mintás díszlécek vágásánál figyeljünk a minták illeszkedésére, de gérvágás esetén ez nem probléma, csak ha két külön darabból alakítjuk ki a sarkot. A másik sarok elkészítéséhez ismételjük meg a műveletet úgy, hogy a lécet most a gérvágóláda ellentétes fokos átlójában vágjuk.


Stay safe and healthy. Please practice hand-washing and social distancing, and check out our resources for adapting to these times.

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt. Szabályos négyszöget rajzolsz, az átlója pontosan 45fok. Get without the ads.


Skip trial month free. Find out why Close. Unsubscribe from Istvan Kovacs? Gázszilikát falak esetében mindenképpen kell szigetelés , hogy a. Milyen vastagságban szigetelje házát ? Típustól függően a gázszilikát hőátbocsátási tényezője 76-között változik. Egy sorozat első része következik.


Legalább is én nagyon remélem, hogy sorozat lesz, és be tudom mutatni a lakást díszítő különféle elemeket. Tehát, kicsit optimistán, a díszítő elemek sorozat első része: hungarocell díszléc felhelyezése. Csak a végeredményről vannak képeim, munka közben el voltam foglalva a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések