Vitali, 8:20 AM

2016. május 12., csütörtök

Hangszigetelés falra

Hangszigetelés – hangszigetelő panelek. A Halltex belső hő-és hangszigetelő panelek hetven éve kerültek a finn piacra, és azóta már nem csak Finnországban használják kiváló hatásfokkal. Magyarországon is több mint tíz éve jelen van. A megfelelő hangszigetelés kialakítását két körülmény határozza meg: a hangforrás típusa és a zaj erőssége.


A hangszigetelés rétegrendjeinek megtervezésénél figyelembe kell venni a szigetelés beépítésének helyét.

Nem mindegy, hogy a hangszigetelés melyik és milyen anyagú falra kerül. Például a gyengébb válaszfalak esetében nem lehet erős dűbeleket használni, A plafon az épületek legkritikusabb pontja, hiszen itt a nagy. Egyszerre szigetel hőt és hangot!


Az épületeken belüli épületszerkezetekre (falakra, födémekre valamint a homlokzatra) szabványban meghatározott hanggátlási követelmények érvényesek. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a szabvány előírásai a. A szakemberek egyébként kizárják, hogy egy utólagosan beépített hangszigetelés tökéletes lehetne. A mennyezetet különösen nehéz egyedül hangszigetelni, érdemes szakemberre hagyatkozni.

Ha normál életviteli hangokat hallunk a szomszédból, mint beszélgetés, tévézés, gyerekzsivaj, akkor a mm-es natúr porózus lap kerül először a falra , majd a mm-es tapétázott ISOTEX lap. Ugyanarról az anyagról van tehát szó, normál léghangok esetén nincs is szükség másra. Hőszigetelő, hangszigetelő kategóriában termék közül választhat a Praktiker webshopban. Régi társasház papírvékony válaszfalára kellett sürgősen megoldás. Gyakorlatilag a szomszéd minden szavát hallottam, a szoba használhatatlan volt.


A felméréstől számított egy héten belül készen volt a hangszigetelés , ami nagyon jól sikerült, a szomszéd többé nem zavar. A Rigips Blue Acoustic 2. Természetesen van jelentősége annak a hangszigetelésben, hogy vagy rétegben kerül fel a falra. Ha viszont nem fürdőszobába, tehát nedves helyre kell a válaszfal, akkor hangszigetelés szempontjából a sima Blue Acoustic gipszkarton is pontosan ugyanolyan jó. Ez ellehetetlenítene minden, pihenéssel kapcsolatos tevékenységet – az alvást, a nyugodt tanulást és az otthoni munkát is elfelejthetnénk. A lakásokon, irodaházakon belüli hangszigetelés problémaköre meglehetősen összetett.


Ez az anyag rugalmassága miatt akusztikai akadályként funkcionál, így a hagyományos hangelnyelő anyagokkal együtt növeli a. Zavar a szomszéd horkolása? Nem érdekel Teri néni perlekedése a Kossuth rádióval? Eleged van abból, hogy Pistike döngő rohangálására ébredsz minden hajnalban?

Nincs is szebb, mint egy nyugalmas otthon. De elég a boldogsághoz a nagyi összes tojásos dobozát elszedni? Budapest, Transzformátorgyár utca 1. Ezért elengedhetetlen a zajtechnikai leválasztás csővezetékek és a szerkezeti test között.


A Mooia hangszigetelés falra szerelve teljesen új dimenziót ad a lakberendezésnek, miközben hatékony megoldásokat kínál az akusztikai problémákra. Tervezzen képeket a falra , látványos és hangszigetelő álmennyezetet, burkolatot az oszlopokra vagy hangszigetelést az iroda falára, a Mooia társa lesz a teljesen egyedi. Mi az amit a hangszigetelés adni tud? A csön a nyugalom szigete otthonunkba. Minél zajosabb környezetben élünk, annál vágyottabb tényező.


Bár az utólagos hangszigetelés a hang természete miatt nagyobb kihívás, mint a hőszigetelés, erre is van megoldás. De melyik a leghatékonyabb módszer? Jó-e valamire a tojástálca, és mire megyünk a lépésálló hungarocellel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések