Vitali, 8:20 AM

2020. január 6., hétfő

Penész eltávolítása bőrkabátról

Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. Vajon mitől van és mit lehet kezdeni vele? Jó megoldás, ha simán átfestem, vagy le kell kaparni?


Szakember kell hozzá, vagy magam is meg tudom csinálni? Nézd meg a lehetőségeidet!

Ezek a gombafajták ugyanis kedveznek a légúti megbetegedéseknek. Az, hogy a bútor egészét, vagy csak a fertőzött, megtámadott részét cseréljük le, nyilván pénzkérdés. Ezért célszerű inkább megelőzni a penész kialakulását, mint utólag orvosolni a problémát. Bizonyos penészgombafajták súlyos tüdőbetegségeket, fertőzéseket okozhatnak.


Ha lehet, minél kevesebb időt töltsön penészes környezetben! Használata egyszerű: 1. Milyen módszereket vethetünk be a penész ellen? Gyakrabban szellőztess.

Az első gondolat természetesen, hogy menjünk el egy drogériába és vegyünk penészölő szert. Válogatni van miből: jó megoldás lehet a Mold Stop nevű penészeltávolító, a Well Done penészirtó, a Pattex penészölője, mely egyben fertőtlenít is és sokoldalú, mert többféle felületre is alkalmas. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is.


A kanapé kárpitján vagy a szöveteken keletkezett penészfoltoknak például nyoma sem lesz, ha egy szivacsot fél pohár bórax és két pohár forró víz oldatába mártasz, majd átdörzsölöd vele az érintett részt. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik amely. Alapozás után kerülhet sor a felület átfestésére. Alapvetően háromféle beltéri fafesték közül választhatunk: hagyományos mészalapú festékek, diszperziós festékek, gyantás-, illetve műanyag alapú festékeket.


Amit mindenképp vizsgálj át:a szobanövények cserepeit,a konyhai mosogató mögötti területet, ajtó környékét. A kanapé és a szövetek. Házi fegyverek penész , rozsda és tinta ellen. Penész a bútorokon, ruhákon, táskán.


Szerencsére ezekhez is létezik néhány bevált praktika.

A penészfoltos lepedőket, ágyneműket vagy terítőket sós, szalmiákszeszes vízben tanácsos kimosni. Sokkal gyakrabban jelenik meg esős, párás környezetben, hiszen a nedvesség elősegíti a penész terjedését. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást. A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el. Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal.


Ha a spóra egy számára megfelelő táplálékforrásra kerül, ahol egyebek közt a hőmérséklet és a nedvességtartalom is ideális, akkor fejlődésnek indul. A lakáson belül a penész számára a hőmérséklet mindig megfelelő, és. A legcsinosabb tavaszi kabát - mó ahogyan viselheted. Az idei tavaszi-nyári szezon egyik nagy visszatérője a rövid szabású kabát.


Persze, ezen nem nagyon lepődnek meg azok, akik követik a divatot: nincs olyan szoknya, nadrág, vagy akár top, fürdőruha, ami ne lenne trendi, ha derékszabással bír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések