Vitali, 8:20 AM

2019. október 10., csütörtök

Térkövezés betonra

Sokszor nem akarjuk újra tervezni a kertünket, csak a korábban épített, felpattogzott és megrepedezett beton járdára szeretnénk húzni egy új burkolatot térkőből. A térkövezés első lépéseként tűzzük ki a területet, ahová a térkő kerülni fog. A térkövet lerakhatjuk már meglévő betonra is,amennyiben a beton felülete nem. Mivel nagyon sokan nem tájékozódnak időben vagy megfelelően, ezért rengetegen döntenek rosszul vagy helytelenül, amikor egy otthonuk.


Térburkolás helyesen – videó útmutató beton térkövek.

Ha betonra akarunk térkövezni, akkor a teherhordó rétegként használjuk fel azt murva helyett, majd minél kevesebb plusz réteggel kell elérnünk azt, hogy tökéletes eredményt kapjunk. A legvékonyabb megoldásként használhatunk centiméteres térkövet vagy akár járdalapokat is. A kültéri ragasztóval együtt, bár néha. Megkülönböztetünk vízzáró és vízáteresztő rétegrendet. A betonra kerülő térkő burkolat hézagait is fel lehet tölteni nem fugázó homokkal, hanem olyan vízzáró anyaggal, ami nem fogja beengedni a burkolatra hulló csapadékot a térkövek alá.


Ekkor nem fog a víz beszivárogni a burkolat alá, hanem a felszínen vezetődik el. Térkő alá kell beton? Fekete földes kemény talajú udvar teljes térkövezéséhez szükséges alá betont is önteni?

A leirt árak Nettó tájékoztató jellegű irányárak és nem tartalmazzák az anyag árakat és a ÁFÁ-t! Az ár kialakulása számos összetevőtől, körülménytől, terület méretétől, annak földrajzi helyétől, a talaj minőségétől, lerakandó burkolat fajtájától és egyéb más tényezőtől függ. Ha megvagyunk a bevágással, jöhet a térburkolat fugázása, kvarc homokkal, ha nedves a homok akkor a térkövezés tetejére terítjük és várunk amig megszára ha úgy látjuk, hogy a szétszórt homok teteje megszáradt, akkor a fugázó seprűvel át lehet mozgatni egyszer-kétszer, hogy a homok megszáradjon teljesen, ugyanis arra. Igen, a legnagyobb hibát az alépítmény kivitelezése (vagy rosszabb esetben a nem kivitelezése) során követik el.


Ezeken a helyeken a térkövezés közti homokot szükség esetén 3-nap után pótoljuk. Mindezekkel a munkákkal persze csak akkor haladhat a térkövezés során, ha minden anyag a megfelelő időben rendelkezésre áll. A térkő résekbe szórt homok néhol jobban tömörödhet. A még nagyon kevés, hogy végre, valahára megjött a térkő, és akkor kezdhetjük is a térkövezést. Ha nagyobb térközöket hagytunk, elegendő csak leszórni a homokot, és addig söprögetni, amíg magától ki nem telítődnek a rések, de kisebb hézagoknál gyakran kézzel is rá kell segíteni a telítést.


Ezért sokszor a térkövezés egyik első eldöntendő kérdése, hogy „milyen térkő burkolatot enged meg a családi kassza”? A rendelkezésre álló, illetve eltervezett keretből milyen árkategóriában választhat térkövet a kertbe? Az évtizedek során a burkolat tisztán tarthatósága is fontos. Betonra rá lehet rakni a térkövet vagy kell közéjük homok? Attól függően, hogy mennyi betonra van szükség többféle megoldás lehetséges.


Ha több betonra van szükség a járda betonozásához, akkor érdemes betonkeverő gépet kérni vagy bérelni a betonozáshoz. De ha nem hosszú a járda, és nem is oldható meg könnyen egy betonkeverő szerzése, akkor kézzel is meg lehet keverni a. Mit sem ér a szépen lerakott térkő, ha nincs alatta ckt beton réteg.

E nélkül a különböző terhelések hatására elmozdulhatnak egymás mellől a térkövek, a leggyakrabban terhelt területeken pedig meg is süllyedhetnek. Az aszfaltnál és a betonnál esztétikusabb, és nem kell szétrombolni, feltörni abban az esetben, ha ki akarjuk cserélni, meg szeretnénk bontani. Lehet térkövet közvetlenül betonra rakni?


Válaszok a kérdésre. A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ezt követően jöhet a talaj kiemelése, ami hasonlóan egyszerű feladat, mint a kitűzés, tehát eddig bárki el tud jutni különösebb szakértelem nélkül. Szeretné már felújítani kertje évtizedes beton burkolatát?


Ha az unalmas szürke beton járdával szemben a térkő burkolat előnyeiről próbálja meggyőzni magát, akkor biztos szeretné tudni, hogy milyen érveket állíthat csatasorba a térkő burkolat mellett? Egy biztos, ha építkezünk a betonra biztosan szükségünk lesz valamilyen formában. Hiszen betonból készítjük a sávalapot, a szerelőbetont, az aljzatbetont, a födémet, a pilléreket.


Mixerbetont használunk a zsalukövek feltöltéséhez, a járdalapok és gépkocsibejárók készítéséhez is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések